ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

 

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Μ. ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΟΥ

Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εγκληματολογία»

Διευθύντρια Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας (ΕΑστΕ)

Τμήμα Κοινωνιολογίας-Τομέας Εγκληματολογίας

Σχολή Κοινωνικών Επιστημών

Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

 

Λεωφόρος Συγγρού 136, 176 71 Αθήνα, Γραφείο Ε7, Επταώροφο κτίριο

Τηλ.: 210 920 1795, Fax: 210 920 1794, Emailchrizara@panteion.gr

Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου. Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εγκληματολογία» και του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Πρώην αναπληρώτρια Πρύτανη (2016).

Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ν.Π.Ι.Δ. «Επάνοδος» για την Επανένταξη Αποφυλακιζομένων υπό την εποπτεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Εθνική Αντιπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό δίκτυο για την Πρόληψη του Εγκλήματος (EUCPN).

Σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Δικαίου, της Οικονομίας και των Κοινωνικών Επιστημών του Παρισιού (Université Paris II, Panthéon-Sorbonne), στο οποίο ολοκλήρωσε και τις Μεταπτυχιακές Σπουδές της και έλαβε το Δίπλωμα D.E.A. des Sciences Pénales – Criminologie.

Συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων και άρθρων δημοσιευμένων σε αναγνωρισμένα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και επιστημονικά υπεύθυνη πολυάριθμων εγκληματολογικών ερευνών. Διδάσκει θέματα Εγκληματολογίας και Αντεγκληματικής Πολιτικής σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι επιβλέπουσα πολλών διδακτορικών διατριβών και διπλωματικών εργασιών.

Έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε ακαδημαϊκά όργανα και σε νομοπαρασκευαστικές και λοιπές επιστημονικές επιτροπές στα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη. Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας, μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών εταιρειών και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Εγκληματολογίας. Συμμετέχει στη συντακτική επιτροπή έγκριτων ελληνικών και διεθνών επιστημονικών περιοδικών και σε επιστημονικές Ομάδες Εργασίας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εγκληματολογίας. Είναι Διευθύντρια Έκδοσης της Διεθνούς Επιστημονικής Επιθεώρησης με κριτές Urban Crime. An International Journal https://ojs.panteion.gr/index.php/uc/about

Έχει παρουσιάσει πληθώρα εισηγήσεων σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και έχει διοργανώσει πολλά επιστημονικά συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες και με διεθνή απήχηση και συμμετοχή.

Βρίσκεστε εδώ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ