+30 2109201454 - 1075

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Βλάχου Βασιλική

Επίκουρη Καθηγήτρια

Διεύθυνση: 
Tμήμα Κοινωνιολογίας - Τομέας Εγκληματολογίας,
Σχολή Κοινωνικών Επιστημών,
Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, 
Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Αθήνα

Κτήριο:
Επταώροφο κτίριο, 
Όροφος: 4ος 
Γραφείο: Δ4

Email : 
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο : 

Η Βασιλική Βλάχου είναι Μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και διδάσκουσα στο ΠΜΣ «Εγκληματολογία» του ανωτέρω Τμήματος και Πανεπιστημίου.  

Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (1995) και έκανε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Εγκληματολογία. Το 2003 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα «Γυναίκα-θύμα άσκησης σωματικής βίας και το σύστημα απονομής της ποινικής δικαιοσύνης» και έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Τα κύρια επιστημονικά της ενδιαφέροντα είναι: Ιστορία των εγκληματολογικών θεωριών, Ποινική δικαιοσύνη και Θύμα, Ενδοοικογενειακή και εξωοικογενειακή βία.  

Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στον Τομέα Εγκληματολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας υπηρετεί από το 2010 ως λέκτορας και από το 2014 κατέχει τη βαθμίδα της Επίκουρης Καθηγήτριας. Διδάσκει εγκληματολογικά μαθήματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι επιβλέπουσα διπλωματικών εργασιών.

Είναι συγγραφέας των επιστημονικών βιβλίων : 1. Η Αντιμετώπιση της Σωματικής Βίας κατά των Γυναικών από το Σύστημα Απονομής της Ποινικής Δικαιοσύνης, (εκδ. Έλλην, 2005), 2. Η Εξέλιξη των Εγκληματολογικών Θεωριών για τη Βία και την Επιθετικότητα (εκδ. Νομική Βιβλιοθήκη, 2008), 3. Ιστορική επισκόπηση των εγκληματολογικών θεωριών κατά τον 19ο αιώνα. Η γένεση της Εγκληματολογίας, (εκδ. Νομική Βιβλιοθήκη, 2012) και 4. Ιστορική επισκόπηση των εγκληματολογικών θεωριών κατά τον 19ο αιώνα. Η γένεση της Εγκληματολογίας, Β΄ Αναθεωρημένη έκδοση, (εκδ. Νομική Βιβλιοθήκη, 2017). Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά και έχει πραγματοποιήσει και συμμετάσχει σε εγκληματολογικές και κοινωνιολογικές έρευνες.

Έχει πλούσιο διδακτικό έργο σε όλες σχεδόν τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε ελληνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Είναι μέλος της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εγκληματολογίας, ενώ έχει διατελέσει μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Θυματολογίας.