+30 2109201454 - 1075

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Ετήσιο μάθημα του ΠΜΣ "Εγκληματολογία" στο ΕΚΚΝ Αυλώνα (11/05/2022)

Μετά από διετή διακοπή εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας Covid-19, πραγματοποιήθηκε στις 11/05/2022 το καθιερωμένο μάθημα των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΠΜΣ «Εγκληματολογία» στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Ετήσια εκπαιδευτική επίσκεψη-μάθημα των Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο ΕΚΚΝ Αυλώνα στις 17/5/2019

Στις 17/05/2019 στο πλαίσιο του μαθήματος «Πόλη και Εγκληματικότητα, αίσθημα ασφάλειας και τιμωρητικότητα» του ΠΜΣ Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, πραγματοποιήθηκε η 10η ετήσια επίσκεψη-μάθημα των μεταπτυχιακών φοιτητών στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα με ευθύνη της διδάσκουσας Καθηγήτριας Εγκληματολογίας, Διευθύντριας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ» κ. Χριστίνας Ζαραφωνίτου

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη συμβολικού χαρακτήρα στο εθνικό αρχαιολογικό μουσείο. Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού Τριτη, 20 Νοεμβρίου 2018.

Μεταπτυχιακοί φοιτητές και των δύο ετών του Π.Μ.Σ. Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου συμμετείχαν με τη διευθύντρια του ΠΜΣ Καθ.κ.Χριστίνα Ζαραφωνίτου στην επίσκεψη που διοργανώθηκε από το ΥΠΠΟ, την Εισαγγελία του Α.Π., τη ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής του ΥΔΔΑΔ, το ΚΚ Ανηλίκων και την Εισαγγελία Κορίνθου στο Ιστορικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από τη διευθύντρια του Μουσείου στους ανήλικους του Κ.Κ. Κορίνθου και σύντομη εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Μουσείου.

Δείτε το συννημένο για περισσότερα.

 

Ετήσια εκπαιδευτική επίσκεψη-μάθημα των Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο ΕΚΚΝΑ Αυλώνα στις 25/4/2018

Στις 25/04/2018 στο πλαίσιο του μαθήματος «Πόλη και Εγκληματικότητα, αίσθημα ασφάλειας και τιμωρητικότητα» του ΠΜΣ Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, πραγματοποιήθηκε η 9η ετήσια επίσκεψη-μάθημα των μεταπτυχιακών φοιτητών στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα με ευθύνη της διδάσκουσας Καθηγήτριας Εγκληματολογίας και Διευθύντριας του  ΠΜΣ κ. Χριστίνας Ζαραφωνίτου.  

Εκπαιδευτική επίσκεψη-μάθημα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, στις 5-5-2017

Παρουσίαση του κοινού μαθήματος των πρωτοετών φοιτητών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΜΣ Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και του κοινού εργαστηρίου ζωγραφικής στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, (Ε.Κ.Κ.Ν.Α) στις 5 Μάϊου 2017.

 

Επίσκεψη μεταπτυχιακών φοιτητών του Master II Εγκληματολογίας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Paris II στο Π.Μ.Σ. Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου

Το διάστημα 3-6 Απριλίου τ.έ. πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των μεταπτυχιακών φοιτητών του Master II Εγκληματολογίας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Paris II στο Π.Μ.Σ. Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ετήσιο μάθημα-εργαστήριο των φοιτητών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εγκληματολογία» του Παντείου Πανεπιστημίου στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα 30 Απριλίου 2015

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε η ετήσια επίσκεψη-μάθημα των πρωτοετών μεταπτυχιακών φοιτητών του ΠΜΣ «Εγκληματολογία» του Παντείου Πανεπιστημίου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α). Η επίσκεψη υλοποιήθηκε για έκτη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία της Καθηγήτριας και Διευθύντριας  του ΠΜΣ Εγκληματολογίας κ. Χριστίνας Ζαραφωνίτου και με την πρόθυμη συνεργασία του Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου του Ε.Κ.Κ.Ν.Α. κ. Πέτρου Δαμιανού, καθώς και όλων των καθηγητών του σχολείου, κατόπιν εγκρίσεως της Διευθύντριας του ΕΚΚΝΑ κ. Μαρίνας Μπούκη και των αρμόδιων Υπουργείων. Ως επιστημονική συνεργάτιδα του Παντείου Πανεπιστημίου συμμετείχε η Δρ Αναστασία Χαλκιά.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Οι φοιτητές του μαθήματος «Ανακριτική και δικαιώματα του ανθρώπου» με διδάσκοντες την Καθηγήτρια κα Χρ. Ζαραφωνίτου και τον Λέκτορα κ. Δημ. Ζιούβα, συμμετείχαν σε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις 27 και 29/5/2015 αντίστοιχα. Στο πλαίσιο της δεύτερης επίσκεψης πραγματοποιήθηκε προβολή και παραχωρήθηκε φάκελος με ενημερωτικό υλικό, ενώ στις ερωτήσεις των φοιτητών απάντησαν διεξοδικά εξειδικευμένοι αξιωματικοί και ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης.

Kύκλος προβολών κινηματογραφικών ταινιών εγκληματολογικού ενδιαφέροντος

Ο κύκλος προβολών κινηματογραφικών ταινιών εγκληματολογικού ενδιαφέροντος "Εγκληματολογικές αναπαραστάσεις στο κινηματογράφο και στα ΜΜΕ V: Ανασφάλειες, ηθικοί πανικοί και αντεγκληματική πολιτική" πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά κατά το χειμερινό εξάμηνο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο συνεργασίας του Τομέα Εγκληματολογιάς του Τμήματος Κοινωνιολογίας, υπό την επιστημονική ευθύνη της Καθηγήτριας Χρ. Ζαραφωνίτου με το Εργαστήριο Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή Ν. Κουράκη και με το Σπουδαστήριο Κοινωνικών Μελετών, υπό την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή Χρ. Τσουραμάνη.