+30 2109201454 - 1075

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

 • Δραστηριότητες

Επίσκεψη-μάθημα στο ΕΚΚΝ Αυλώνα 23 & 26/5/13

Παρουσίαση των Επισκέψεων – Μαθημάτων των πρωτοετών φοιτητών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου στο Λύκειο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα, 23 & 26 Απριλίου 2013
 
Επιμέλεια:
Δούση Ευθυμία, μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΠΜΣ Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου
 • Δραστηριότητες

Ετήσια εκπαιδευτική επίσκεψη-μάθημα του ΠΜΣ Εγκληματολογίας στο Γυμνάσιο-Λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, 3 Μαΐου 2012

Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, η εκπαιδευτική επίσκεψη-μάθημα των πρωτοετών φοιτητών του Π.Μ.Σ. "Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπιση της" στο Γυμνάσιο-Λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ), με πρωτοβουλία της Καθηγήτριας και Διευθύντριας του κ. Χριστίνας Ζαραφωνίτου και με την πρόθυμη συνεργασία του Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου του ΕΚΚΝΑ, κ. Πέτρου Δαμιανού.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το ακόλουθο συνημμένο αρχείο.

Οπτικό υλικό θα βρείτε εδώ.

 • Δραστηριότητες

Εγκληματικότητα, Αστυνόμευση και (Αν)ασφάλεια στο Εμπορικό Κέντρο της Πρωτεύουσας

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΚΑΙ

ΤΟ ΠΜΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

ΚΑΙ

ΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα

Εγκληματικότητα, Αστυνόμευση και (Αν)ασφάλεια στο Εμπορικό Κέντρο της Πρωτεύουσας

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, ώρα 18.00, στο αμφιθέατρο του Ρ/Σ «Αθήνα 9,84»

(Πειραιώς 100, Αθήνα)

 • Δραστηριότητες

Σεμινάριο προβολών εγκληματολογικού ενδιαφέροντος, χειμ. εξάμηνο 2010-2011, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Το Σεμινάριο προβολών κινηματογραφικών ταινιών εγκληματολογικού ενδιαφέροντος "Εγκληματολογικές αναπαραστάσεις στο κινηματογράφο IV: ιστορίες εγκλήματος-ιστορίες ζωής" πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά κατά το χειμερινό εξάμηνο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο συνεργασίας του Τομέα Εγκληματολογιάς του Τμήματος Κοινωνιολογίας, υπό την επιστημονική ευθύνη της Καθηγήτριας Χρ. Ζαραφωνίτου με το Εργαστήριο Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή Ν. Κουράκη και με το Σπουδαστήριο Κοινωνικών Μελετών, υπό την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή Χρ. Τσουραμάνη.

 

 
 • Εκδηλώσεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών εγκληματολογίας από το πανεπιστήμιο του Leiden της Ολλανδίας

Με ιδιαίτερη χαρά το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εγκληματολογία» του Παντείου Πανεπιστημίου, υποδέχτηκε κατόπιν αιτήματός τους, 19 φοιτητές του Προπτυχιακού Προγράμματος Εγκληματολογίας του Leiden University, της Ολλανδίας.

Για περισσότερα δείτε το συνημμένο

 

 • Εκδηλώσεις

Παρουσίαση της 3ης εκδήλωσης «Εξ Αφορμής»

Με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, η 3η κατά σειρά εκδήλωση του κύκλου εκδηλώσεων της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας και του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

 • Εκδηλώσεις

Τελετή επίδοσης Τιμητικού Τόμου στον Ομότιμο Καθηγητή κ.Αντώνη Μαγγανά

Τελετή Επίδοσης Τιμητικού Τόμου στον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου κυρίου Αντωνίου Μαγγανά 

Δευτέρα 15η Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:00

 • Εκδηλώσεις

Ημερίδα: Ποινικοί και εγκληματολογικοί προβληματισμοί σχετικά με το φαινόμενο των ναρκωτικών

Ημερίδα: Ποινικοί και εγκληματολογικοί προβληματισμοί σχετικά με το φαινόμενο των ναρκωτικών

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, ώρα 6μμ

Αίθουσα Τελετών Παντείου Πανεπιστημίου

 

 • Εκδηλώσεις

Εκδήλωση «Νόμοι, δίκες παραμύθια. Δυο κουκιά και τρία ρεβύθια»

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εγκληματολογία»  
σας προσκαλεί στην εκδήλωση
«Νόμοι, δίκες παραμύθια. Δυο κουκιά και τρία ρεβύθια»  
 
Ο Ταξιάρχης Μπεληγιάννης και η Μαρούσα Απειρανθίτου αφηγούνται παραμύθια εγκληματολογικού ενδιαφέροντος  
 
Την Πέμπτη 17-12-2015, ώρα 18.00
Αμφιθέατρο 2, Πάντειο Πανεπιστήμιο 
 
 
 
Δείτε την πρόσκληση στο συνημμένο αρχείο
 
 • Εκδηλώσεις

Eιδικό σεμινάριο με θέμα: Ναρκωτικά: Θυματοποίηση, (αν)ασφάλεια και χρήση υποκαταστάτων

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

«ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ»

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Πόλη και εγκληματικότητα, αίσθημα ανασφάλειας και τιμωρητικότητα» του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 και ώρες 18.00-21.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΕΣΚΟΙ, Χαρ.Τρικούπη 1 (πίσω από το επταώροφο κτίριο του Παντείου Πανεπιστημίου), ειδικό σεμινάριο με θέμα: Ναρκωτικά: Θυματοποίηση, (αν)ασφάλεια και χρήση υποκαταστάτων.

 • Εκδηλώσεις

Ετήσιο μάθημα-εργαστήριο των φοιτητών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εγκληματολογία» του Παντείου Πανεπιστημίου στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα 30 Απριλίου 2015

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε η ετήσια επίσκεψη-μάθημα των πρωτοετών μεταπτυχιακών φοιτητών του ΠΜΣ «Εγκληματολογία» του Παντείου Πανεπιστημίου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α). Η επίσκεψη υλοποιήθηκε για έκτη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία της Καθηγήτριας και Διευθύντριας  του ΠΜΣ Εγκληματολογίας κ. Χριστίνας Ζαραφωνίτου και με την πρόθυμη συνεργασία του Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου του Ε.Κ.Κ.Ν.Α. κ. Πέτρου Δαμιανού, καθώς και όλων των καθηγητών του σχολείου, κατόπιν εγκρίσεως της Διευθύντριας του ΕΚΚΝΑ κ. Μαρίνας Μπούκη και των αρμόδιων Υπουργείων. Ως επιστημονική συνεργάτιδα του Παντείου Πανεπιστημίου συμμετείχε η Δρ Αναστασία Χαλκιά.

 • Εκδηλώσεις

Τελετή λήξης σχολικού έτους στο ΕΚΚΝΑ

Τη Δευτέρα 30-6-2014, πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, η τελετή λήξης σχολικού έτους του Γυμνασίου-Λυκείου, κατά την οποία παρευρέθηκαν μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κ.Πέτρου Δαμιανού, η Καθηγήτρια και Διευθύντρια του ΠΜΣ Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου κα Χριστίνα Ζαραφωνίτου με ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών της και είχαν τη χαρά να προσφέρουν στους κρατούμενους μπάλες ποδοσφαίρου. 

Σελίδα 1 από 6