Τελετή Επίδοσης Τιμητικού Τόμου στον Ομότιμο Καθηγητή Ιάκωβο Φαρσεδάκη

Στις  20 Δεκεμβρίου  2010  στη  Συνεδριακή  Αίθουσα  «ΕΥΡΩΠΗ»  της  «Νομικής  Βιβλιοθήκης», επιδόθηκε Τιμητικός  Τόμος  στον  Ομότιμο  Καθηγητή  Εγκληματολογίας   του  Τμήματος  Κοινωνιολογίας  κ.  Ιάκωβο  Φαρσεδάκη  με  τίτλο  «Η  σύγχρονη  εγκληματικότητα,  η  αντιμετώπισή  της  και  η  Επιστήμη  της  Εγκληματολογίας»,   (Νομική  Βιβλιοθήκη, 2011),  ο  οποίος  εκδόθηκε  με  πρωτοβουλία  του  Τομέα   Εγκληματολογίας  του  Τμήματος  Κοινωνιολογίας  του  Παντείου  Πανεπιστημίου.

Επίσκεψη το Λύκειο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα

Στις 27 Απριλίου 2010 πραγματοποιήθηκε Επίσκεψη-Μάθημα των δευτεροετών φοιτητών του ΠΜΣ Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου στο Λύκειο Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.), με θέμα "Ο ρόλος των κοινωνικών παραγόντων στην παραβατικότητα ανηλίκων", μετά από πρωτοβουλία της Καθηγήτριας και Διευθύντριας του ΠΜΣ Εγκληματολογίας κας Χρ. Ζαραφωνίτου και σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου του Ε.Κ.Κ.Ν.Α. κ. Π. Δαμιανού.

Attachments:
Download this file (ekkna.indd.pdf)Παρουσίαση[ ]0 kB

ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Σεξουαλική Παρενόχληση και Φόβος του Εγκλήματος των φοιτητών χρηστών στο Διαδίκτυο σε Ελληνικά Πανεπιστήμια»

ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«Σεξουαλική Παρενόχληση και Φόβος του Εγκλήματος των φοιτητών χρηστών στο Διαδίκτυο σε Ελληνικά Πανεπιστήμια»

Σε μία πραγματικότητα, μέσα στην οποία το Διαδίκτυο αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, οι συνεχείς αλληλεπιδράσεις μεταξύ των χρηστών με το Διαδίκτυο, φέρουν πέρα από τις θετικές επιπτώσεις και αρνητικές που η επιστήμη της Εγκληματολογίας οφείλει να μελετήσει. Η παρούσα έρευνα έχει στόχο να παρουσιάσει τις διαστάσεις του φαινομένου της σεξουαλικής παρενόχλησης στο Διαδίκτυο καθώς και να αποτυπώσει τις ειδικότερες μορφές της. Παράλληλα θα μελετηθούν οι στάσεις και αντιλήψεις των φοιτητών και θα αναδειχθούν οι παράγοντες που τις επηρεάζουν βάσει των διαφοροποιήσεων. Το ερευνητικό δείγμα αποτελείται από φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων, τμημάτων θεωρητικής και θετικής κατεύθυνσης.

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ» 

Δείτε το συννημένο

Θυματοποίηση και Ανασφάλεια Ουσιοεξαρτημένων Χρηστών Υπαγόμενων σε Πρόγραμμα Χορήγησης Υποκαταστάτων

ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
 «ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ»
ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΟΥ
ΜΕ ΘΕΜΑ
«ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΥΣΙΟΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΥΠΑΓΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ»

Δείτε το συννημένο αρχείο.

(Αν)ασφάλεια, θυματοποίηση και στάσεις των δημοτών απέναντι στο έγκλημα και τις τοπικές πολιτικές πρόληψης: Διαγνωστική έρευνα στο Δήμο Κορυδαλλού

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 
ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΟΥ 
«ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ» 
 
ΣΥΓΓΡΑΦΗ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΟΥ 
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 
 
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 
ΙΟΛΗ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΕΡΟΠΑΝΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΟΝΙΔΑΚΗ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΝΤΕ, 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΕΝΤΕΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΪΝΑΣ (συνεργασία) 
Δείτε το συνημμένο αρχείο
 

"Υπάρχουν ghettos στο κέντρο της Αθήνας; Μία εγκληματολογική αναδόμηση των κοινωνικών αναπαραστάσεων των κατοίκων της περιοχής ".

Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, με τη συνεργασία των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΠΜΣ Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου: Γεωργαλλή Ανδρέα, Γεωργόπουλου Χριστόφορου, Μουσχή Δανάης, Τάτση Χριστίνας, Χρυσοχόου Ελένης.
 
 
Είναι γεγονός πως τα τελευταία δέκα χρόνια ο χάρτης στο κέντρο της Αθήνας έχει αλλάξει ριζικά. Η αθρόα προσέλευση αλλοδαπών, κυρίως από χώρες της Δυτικής και Νότιας Ασίας (Πακιστάν, Ιράν, Μπαγκλαντές) και της Βόρειας και Κεντρικής Αφρικής (Αλγερία, Μαρόκο, Σομαλία, Νιγηρία) και η εγκατάστασή τους στις περιοχές του Κέντρου, έχει αλλάξει τη φυσιογνωμία του και την πληθυσμιακή του σύνθεση. Οι διαστάσεις αυτής της αλλαγής είναι τόσο εμφανείς, ώστε να τίθεται εύλογα το ερώτημα εάν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως ‘ghettos’.
 

"New forms of policing and the feeling of (un)safety among the shopkeepers in Athens and Piraeus".

 Prof. Christina Zarafonitou, Department of Sociology, Director of MA of Criminology, Panteion University of Social and Political Sciences.

Coll: Angeliki Patelaki, Lekka Vasiliki. Postgraduate studentsof MA Criminology, Panteion University.   

Attachments:
Download this file (ΝΕΕΣ ΜΟΡΦES.pdf)"New forms of policing ..."["New forms of policing ..."]1568 kB

«Θυματοποίηση, ανασφάλεια και καταγραφή αναγκών των αστέγων του Δήμου Καλλιθέας»

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
 
Η παρούσα έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καλλιθέας, με σκοπό την καταγραφή των αστέγων της περιοχής, των αναγκών και ανασφαλειών τους, καθώς και τυχόν θυματοποίησής τους. Μέσα από συνεντεύξεις και επιτόπια παρατήρηση, επιχειρήθηκε η μελέτη της καθημερινότητάς τους και των συνδεομένων με την έλλειψη στέγης προβλημάτων. Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο της έρευνας, επισημαίνεται η ανάγκη διαμόρφωσης μιας σφαιρικής κοινωνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του διαρκώς εντεινόμενου προβλήματος των αστέγων.
Attachments:
Download this file (Άστεγοι Δ.Καλλιθέας Τελική έκθεση.pdf)Θυματοποίηση, ανασφάλεια και καταγραφή αναγκών των αστέγων του Δήμου Καλλιθέας[Θυματοποίηση, ανασφάλεια και καταγραφή αναγκών των αστέγων του Δήμου Καλλιθέας]1267 kB

14th Annual Conference of the ESC-Prague, 10-13 September 2014

                                                                              Friday, 12 September 2014

 “Postgraduate and Phd Programmes of Criminology in Greece”

Dr. Christina Zarafonitou, Professor of Criminology, Panteion University, Athens, Greece

 

Click the attached file below for more information

Attachments:
Download this file (ΧΖ Prague_Phd(1).pdf)ΧΖ Prague_Phd(1).pdf[ ]1910 kB

Υποκατηγορίες

 • Εκδηλώσεις
 • ΕΡΕΥΝΕΣ

  «Θυματοποίηση, ανασφάλεια και καταγραφή αναγκών των αστέγων του Δήμου Καλλιθέας»

   
  ΠΕΡΙΛΗΨΗ
   
  Η παρούσα έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καλλιθέας, με σκοπό την καταγραφή των αστέγων της περιοχής, των αναγκών και ανασφαλειών τους, καθώς και τυχόν θυματοποίησής τους. Μέσα από συνεντεύξεις και επιτόπια παρατήρηση, επιχειρήθηκε η μελέτη της καθημερινότητάς τους και των συνδεομένων με την έλλειψη στέγης προβλημάτων. Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο της έρευνας, επισημαίνεται η ανάγκη διαμόρφωσης μιας σφαιρικής κοινωνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του διαρκώς εντεινόμενου προβλήματος των αστέγων.
  Attachments:
  Download this file (Άστεγοι Δ.Καλλιθέας Τελική έκθεση.pdf)Άστεγοι Δ.Καλλιθέας Τελική έκθεση[Άστεγοι Δ.Καλλιθέας Τελική έκθεση]1267 kB
 • Συνέδρια

  Διεθνές Συνέδριο Εγκληματολογίας

   

  Το ΠΜΣ "Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της" του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και ο Σύλλογος Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου διοργάνωσαν με επιτυχία Διεθνές Συνέδριο στις 21 & 22 Οκτωβρίου 2011 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με θέμα: "Το επάγγελμα του εγκληματολόγου σήμερα: περιεχόμενο, προκλήσεις και προοπτικές".

  Αντικείμενο του Συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας μεταξύ Ελλήνων και ξένων εγκληματολόγων, σχετικά με την επαγγελματική οριοθέτηση του κλάδου της Εγκληματολογίας και των πεδίων δράσης και εφαρμογής της, με απώτερο στόχο την ανάδειξη της χρησιμότητας του ρόλου της Εγκληματολογίας, η οποία εκτός από το αναπτυγμένο ακαδημαϊκό της σκέλος έχει έντονη τη διάσταση και της επαγγελματικής εφαρμογής. Στις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου συμμετείχαν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, δραστηριοποιούμενοι τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο όσο και σε φορείς και οργανισμούς εγκληματολογικού χαρακτήρα, ενώ τις παρακολούθησαν επιστήμονες προερχόμενοι από ποικίλα επιστημονικά πεδία, δόκτορες, υποψήφιοι διδάκτορες, φοιτητές προερχόμενοι από διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα, κ.ά.

  Περισσότερα εδώ

 • Άλλες δραστηριότητες
Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ