Ορκωμοσία Αποφοίτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Εγκληματολογίας

 

Η ορκωμοσία των αποφοίτων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 11/03/2013 και ώρα 14.00, στην αίθουσα Τελετών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Δείτε φωτογραφίες από την ορκωμοσία

 

Ημερίδα με θέμα: « Νομικές και Εγκληματολογικές Προσεγγίσεις της Ποινής»

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου

Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

 «Η σύγχρονη εγκληματικότητα και η αντιμετώπιση της»

&

Ο Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της  Νομικής Σχολής

 Του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

διοργανώνουν Ημερίδα

 την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 και ώρα 17:30 στο Αμφιθέατρο Σ. Καράγιωργα  ΙΙ (1ος όροφος επταώροφου κτιρίου) Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συγγρού 136, Αθήνα

με θέμα:

« Νομικές και Εγκληματολογικές Προσεγγίσεις της Ποινής»

(Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους ενδιαφερόμενους).

Δείτε, συνημμένα, την πρόσκληση.

Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από την Ημερίδα.

 

Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ΖΑΡΑΦΩΝΙΤ.pdf)Χριστίνα Ζαραφωνίτου, 'Η ορθολογικοποίηση των ποινικών κυρώσεων ...'
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ΜΑΓΓΑΝΑΣ.pdf)Αντώνης Δ. Μαγγανάς, 'Το ζήτημα της επιβολής της ποινής '
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ΝΙΚΟΛΟΠΟΥ.pdf)Γιώργος Νικολόπουλος, 'Ποινική μεταχείριση και κοινωνική επανένταξη ...'
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Χάιδου-Πο.pdf)Ανθοζωή Χάιδου, 'Οι σκοποί και η αποτελεσματικότητα της ποινής σήμερα...'

 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Πρόγραμμα.pdf)ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ [ ] [ ] 1213 Kb
 
 

 

Πρόσκληση σε ειδικό σεμινάριο με θέμα: 'Χώρος, έγκλημα & (αν)ασφάλεια'.

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Πόλη και εγκληματικότητα, αίσθημα ανασφάλειας και τιμωρητικότητα» του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2013 και ώρες 18.00-21.00 (εγγραφές: 17.30), στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΕΣΚΟΙ, Χαρ.Τρικούπη 1, , ειδικό σεμινάριο με θέμα:

Χώρος, έγκλημα & (αν)ασφάλεια

Area, crime & (in)security

 

 Στο ειδικό αυτό σεμινάριο, θα συμμετέχουν Καθηγητές από το Nottingham Trent University (U.K.) και Έλληνες εμπειρογνώμονες, στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευτικών ανταλλαγών ERASMUS που έχουν συνυπογράψει οι δύο φορείς.

 Δείτε, συνημμένα, το πρόγραμμα, όπως, επίσης, και δύο παρουσιάσεις.

Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

Attachments:
Download this file (Mapping_more_than_hotspots_Athens_2013_FINAL.pdf) “Mapping more than hotspots: the evolving nature of crime maps”. [ “Mapping more than hotspots: the evolving nature of crime maps”. ]3813 kB
Download this file (panteio1apr13.pdf) “Burglary risk and security devices”.[ “Burglary risk and security devices”.]364 kB
Download this file (Panteio_Metaptyxiako_2013-04-01_Public.pdf)"Η χρήση γεωγραφικών δεδομένων στην αστυνομική-εγκληματολογική έρευνα…".["Η χρήση γεωγραφικών δεδομένων στην αστυνομική-εγκληματολογική έρευνα…".]4042 kB
Download this file (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.. χ..pdf)Πρόγραμμα[Πρόγραμμα]453 kB

Ημερίδα με θέμα: "Πόλη, εγκληματικότητα και ανασφάλεια στην εποχή της οικονομικής κρίσης".

Την Τετάρτη  30 Ιανουαρίου , και ώρα 18:30, στο αμφιθέατρο Δ2 της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, έλαβε χώρα ημερίδα με θέμα:"Πόλη, εγκληματικότητα και ανασφάλεια στην εποχή της οικονομικής κρίσης", που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπιση της",  το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από την ημερίδα

Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ημερίδα μαγνητοσκοπημένη

Δείτε, συνημμένα:

Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Πρακτικά Ημερίδας 30-1-2013.pdf)πρακτικά ημερίδας [Επιμ. Χ. Ζαραφωνίτου]        
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Συνοψη ομιλιων Ημερίδας - Επιμ. Ηλ. Κορομηλάς.pdf)Σύνοψη Ομιλιών Επιστημονικής Ημερίδας [ - Επιμέλεια Δρ Ηλ. Κορομηλάς]    

Παρουσίαση Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας, Πάντειο Παν/μιο

Το ΠΜΣ "Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της" του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση με θέμα "Παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας - European Social Survey (ESS). Μια δεκαετία δεδομένων (2002-2012)", στις 20/01/2012 και ώρα 16.00-19.00, στο Αμφιθέατρο ΙΙ του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Attachments:
Download this file (ESS_parousiasi-1.pdf)Πρόσκληση[ ]0 kB

Διάλεξη με θέμα "Ναρκωτικά: Το πρόβλημα και η αντιμετώπισή του", Πάντειο Παν/μιο

Το ΠΜΣ "Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της" του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνει διάλεξη με θέμα "Ναρκωτικά: Το πρόβλημα και η αντιμετώπισή του", στις 27/01/2012 και ώρα 17.00-20.00, στην αίθουσα Σάκη Καράγιωργα ΙΙ του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Attachments:
Download this file (dialeksi pms.pdf)Πρόσκληση[ ]0 kB

Ημερίδα με θέμα «Εθελοντισμός - Κοινωνική Αλληλεγγύη και Κοινωνική Συνοχή»

Στις 28/06/2011 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στον Πειραιά, Ημερίδα με θέμα «Εθελοντισμός - Κοινωνική Αλληλεγγύη και Κοινωνική Συνοχή». Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, την Αντιπεριφέρεια Πειραιά και το ΠΜΣ «Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της» του Τμήματος Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

 

Διημερίδα με θέμα "Γυναικεία Μετανάστευση: Όψεις, προβλήματα και προοπτικές ένταξης στην Ελλάδα"

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών διοργανώνουν διημερίδα με θέμα "Γυναικεία Μετανάστευση: Όψεις, προβλήματα και προοπτικές ένταξης στην Ελλάδα", η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 & 23 Ιουνίου 2011 στο Νέο Αμφιθέατρο του Κεντρικού Κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).

Διάλεξη Αναπλ. Καθηγητή Γ. Αντωνόπουλου, Πανεπιστημίου Teesside Μεγ. Βρετανίας

Στις 30/05/2011 και ώρα 18.00 πραγματοποιήθηκε διάλεξη του Αναπλ. Καθηγητή κ. Γεωργίου Αντωνόπουλου, Πανεπιστημίου Teesside Μεγ. Βρετανίας, με θέμα "Μετανάστευση, 'Συνωμοσία του Άλλου' ("Allien Conspiracy") και 'Οργανωμένο Έγκλημα' στην Ελλάδα", στο Αμφιθέατρο 2 του Παντείου Πανεπιστημίου.

Attachments:
Download this file (1. antonopoulos.pdf)Πρόσκληση[ ]0 kB
Download this file (2. Panteion_ant.pdf)Παρουσίαση[ ]0 kB
Download this file (3. dialeksi ant_photos.doc)Φωτογραφίες[ ]0 kB

Περισσότερα...

Επίσκεψη το Λύκειο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα

Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε Επίσκεψη - Μάθημα των πρωτοετών φοιτητών του ΠΜΣ «Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της» του Παντείου Πανεπιστημίου στο Λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ), με θέμα: «Η ποινή της φυλάκισης και οι εναλλακτικές ποινικές κυρώσεις κάτω από το πρίσμα της προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Η ιδιαιτερότητα των ανηλίκων και οι συνθήκες ζωής intra muros». Στο πλαίσιο αυτό, το μάθημα διαρθρώθηκε στη βάση δύο παρουσιάσεων, την προετοιμασία των οποίων είχαν αναλάβει οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, υπό την επίβλεψη της επιστημονικά υπεύθυνης Καθηγήτριας κ. Χρ. Ζαραφωνίτου. 

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

 • Εκδηλώσεις
 • ΕΡΕΥΝΕΣ

  «Θυματοποίηση, ανασφάλεια και καταγραφή αναγκών των αστέγων του Δήμου Καλλιθέας»

   
  ΠΕΡΙΛΗΨΗ
   
  Η παρούσα έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καλλιθέας, με σκοπό την καταγραφή των αστέγων της περιοχής, των αναγκών και ανασφαλειών τους, καθώς και τυχόν θυματοποίησής τους. Μέσα από συνεντεύξεις και επιτόπια παρατήρηση, επιχειρήθηκε η μελέτη της καθημερινότητάς τους και των συνδεομένων με την έλλειψη στέγης προβλημάτων. Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο της έρευνας, επισημαίνεται η ανάγκη διαμόρφωσης μιας σφαιρικής κοινωνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του διαρκώς εντεινόμενου προβλήματος των αστέγων.
  Attachments:
  Download this file (Άστεγοι Δ.Καλλιθέας Τελική έκθεση.pdf)Άστεγοι Δ.Καλλιθέας Τελική έκθεση[Άστεγοι Δ.Καλλιθέας Τελική έκθεση]1267 kB
 • Συνέδρια

  Διεθνές Συνέδριο Εγκληματολογίας

   

  Το ΠΜΣ "Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της" του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και ο Σύλλογος Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου διοργάνωσαν με επιτυχία Διεθνές Συνέδριο στις 21 & 22 Οκτωβρίου 2011 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με θέμα: "Το επάγγελμα του εγκληματολόγου σήμερα: περιεχόμενο, προκλήσεις και προοπτικές".

  Αντικείμενο του Συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας μεταξύ Ελλήνων και ξένων εγκληματολόγων, σχετικά με την επαγγελματική οριοθέτηση του κλάδου της Εγκληματολογίας και των πεδίων δράσης και εφαρμογής της, με απώτερο στόχο την ανάδειξη της χρησιμότητας του ρόλου της Εγκληματολογίας, η οποία εκτός από το αναπτυγμένο ακαδημαϊκό της σκέλος έχει έντονη τη διάσταση και της επαγγελματικής εφαρμογής. Στις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου συμμετείχαν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, δραστηριοποιούμενοι τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο όσο και σε φορείς και οργανισμούς εγκληματολογικού χαρακτήρα, ενώ τις παρακολούθησαν επιστήμονες προερχόμενοι από ποικίλα επιστημονικά πεδία, δόκτορες, υποψήφιοι διδάκτορες, φοιτητές προερχόμενοι από διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα, κ.ά.

  Περισσότερα εδώ

 • Άλλες δραστηριότητες
Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ