Ετήσιο μάθημα-εργαστήριο των φοιτητών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εγκληματολογία» του Παντείου Πανεπιστημίου στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα 30 Απριλίου 2015

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε η ετήσια επίσκεψη-μάθημα των πρωτοετών μεταπτυχιακών φοιτητών του ΠΜΣ «Εγκληματολογία» του Παντείου Πανεπιστημίου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α). Η επίσκεψη υλοποιήθηκε για έκτη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία της Καθηγήτριας και Διευθύντριας του ΠΜΣ Εγκληματολογίας κ. Χριστίνας Ζαραφωνίτου και με την πρόθυμη συνεργασία του Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου του Ε.Κ.Κ.Ν.Α. κ. Πέτρου Δαμιανού, καθώς και όλων των καθηγητών του σχολείου, κατόπιν εγκρίσεως της Διευθύντριας του ΕΚΚΝΑ κ. Μαρίνας Μπούκη και των αρμόδιων Υπουργείων. Ως επιστημονική συνεργάτιδα του Παντείου Πανεπιστημίου συμμετείχε η Δρ Αναστασία Χαλκιά. 
 

Περισσότερα...

Τελετή λήξης σχολικού έτους στο ΕΚΚΝΑ

Τη Δευτέρα 30-6-2014, πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, η τελετή λήξης σχολικού έτους του Γυμνασίου-Λυκείου, κατά την οποία παρευρέθηκαν μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κ.Πέτρου Δαμιανού, η Καθηγήτρια και Διευθύντρια του ΠΜΣ Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου κα Χριστίνα Ζαραφωνίτου με ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών της και είχαν τη χαρά να προσφέρουν στους κρατούμενους μπάλες ποδοσφαίρου. 
Η Καθηγήτρια κα Χρ.Ζαραφωνίτου, παρευρέθη και με την ιδιότητά της ως Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας και απένειμε τα βραβεία που έχει θεσμοθετήσει η ΕΕΕ για τον καλύτερο μαθητή Γυμνασίου και Λυκείου αντίστοιχα. Στην τελετή παραβρέθηκε και η Ταμίας της ΕΕΕ Δρ.Ευδοξία Φασούλα.
Βραβεία στους μαθητές απένειμαν, επίσης, το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα δικαιώματα του Ανθρώπου και οι συγγενείς του μακαριστού ιερομόναχου  π. Μάρκου Μανώλη.
Στην εφετινή τελετή συμμετείχε η νεοεκλεγείσα  Περιφερειάρχης Αττικής κα Δούρου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο βοηθός Συνήγορος του παιδιού κ.Μόσχος, ο Πρόεδρος της ΕΠΑΝΟΔΟΥ Καθ.κ.Νικολόπουλος, εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης κ.ά.
Κατά την τελετή παρουσιάσθηκαν τα έργα των ομάδων εργαστηρίων του Γυμνασίου-Λυκείου και οι λοιπές δραστηριότητές τους. Μεταξύ αυτών και οι επισκέψεις-μαθήματα που πραγματοποιούνται την τελευταία πενταετία στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Καθηγήτριας κ.Χ.Ζαραφωνίτου και του διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου κ.Π.Δαμιανού, ενώ τη σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης διακοσμούσε το έργο ζωγραφικής που ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του εφετινού κοινού εργαστηρίου ζωγραφικής, με θέμα την «αποφυλάκιση». Το εν λόγω έργο περιλαμβάνεται και στη συνημμένη πρόσκληση της τελετής λήξης και αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση για όλους εμάς που έχουμε αναλάβει και συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία αυτή.
 

Ετήσια Επίσκεψη-Μάθημα του ΠΜΣ Εγκληματολογίας στο ΕΚΚΝ Αυλώνα, 9 & 10 Απριλίου 2014

Δείτε στα συνημμένα αρχεία το σχετικό υλικό που αφορά στην εκδήλωση.

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ

Η ορκωμοσία έγινε την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 , ώρα 11.00 στην αίθουσα τελετών. Στα επισυναπτόμενα αρχεία μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Attachments:
Download this file (ορκωμοσία 3.jpg)ορκωμοσία 3.jpg[ ]444 kB
Download this file (ορκωμοσία 5.jpg)ορκωμοσία 5.jpg[ ]408 kB

Έκθεση Πόστερ Διακριθεισών Διπλωματικών του ΠΜΣ

Στο συνημμένο αρχείο μπορείτε να δείτε την έκθεση πόστερ των διακριθεισών διπλωματικών του ΠΜΣ Εγκληματολογίας για την περίοδο 2003-2013.

Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (έκθεση poster των διακριθεισών διπλωματικών του ΠΜΣ Εγκληματολογίας, 2003-2013.p)έκθεση poster των διακριθεισών διπλωματικών του ΠΜΣ Εγκληματολογίας, 2003-2013

Επετειακή Διημερίδα για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας και τα 30 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου Εγκληματολογίας

Στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2013 διεξήχθη στην αίθουσα Σ. Καράγιωργα ΙΙ του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Επετειακή Διημερίδα για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας και τα 30 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου Εγκληματολογίας.
 
 
Στα υπόλοιπα αρχεία μπορείτε να διαβάσετε τις ομιλίες των προσκεκλημένων στην εκδήλωση, καθώς και να δείτε φωτογραφικό υλικό με τα πόστερ από τις διακριθείσες εργασίες των αποφοίτων του ΠΜΣ.

∆ιάλεξη ∆ρ. Michael Kilchling

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Ψυχολογίας, και στο πλαίσιο των σπουδών του Γ ́εξαμήνου σας προσκαλεί την Παρασκευή 13 ∆εκεμβρίου 2013, ώρα 6:15 μμ. στη διάλεξη του ∆ρ. Michael Kilchling, μέλους της Ομάδας Έρευνας Εγκληματολογίας στο Ινστιτούτο Max-Planck για αλλοδαπό και διεθνές ποινικό δίκαιο στο Freiburg i.Br./Γερμανίας και διδάσκοντος στο Πανεπιστήμιο της ίδιας πόλης με θέμα:
ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΣΟ∆ΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ∆ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος): Από τον έλεγχο του οργανωμένου εγκλήματος στην παγκόσμια επιτήρηση.
 
MONEY LAUNDERING CONTROL: From organized crime control to universal surveillance
 
Τόπος διεξαγωγής: Μεγάλη Ισόγεια Αίθουσα του Κτιρίου ∆ΕΣΚΟΙ, οδός Λαγουμιτζή & Χαρ. Τρικούπη 1.
 
Όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που ενδιαφέρονται είναι ευπρόσδεκτα
 
Η ∆ιδάσκουσα                                                 Η ∆ιευθύντρια του ΠΜΣ
Καθ. Έφη Λαμπροπούλου.                              Καθ. Χ.Ζαραφωνίτου
 
Στα συνημμένα αρχεία θα δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη διάλεξη του του ∆ρ. Michael Kilchling.
 

Επίσκεψη-μάθημα στο ΕΚΚΝ Αυλώνα 23 & 26/5/13

Παρουσίαση των Επισκέψεων – Μαθημάτων των πρωτοετών φοιτητών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου στο Λύκειο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα, 23 & 26 Απριλίου 2013

 
Επιμέλεια:
Δούση Ευθυμία, μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΠΜΣ Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου
 
Την Τρίτη 23 και την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκαν δύο Επισκέψεις – Μαθήματα των πρωτοετών φοιτητών του ΠΜΣ «Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της» του Παντείου Πανεπιστημίου στο Λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α), με θέματα «Τα ναρκωτικά υπό το πρίσμα της εγκληματολογικής προσέγγισης. Η Φαινομενολογία του ζητήματος των ναρκωτικών και η ποινική αντιμετώπιση. Ειδικότερα ζητήματα πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης» και «Τέχνη και Φυλακή. Οι αναπαραστάσεις της φυλακής μέσα από την τέχνη και οι ειδικότερες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης», αντίστοιχα. Η διοργάνωση αυτή υλοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία της Καθηγήτριας και Διευθύντριας του ΠΜΣ Εγκληματολογίας κ. Χριστίνας Ζαραφωνίτου και με την απαραίτητη και πρόθυμη ανταπόκριση και συνεργασία του Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου του Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα κ. Πέτρου Δαμιανού και όλων των καθηγητών του σχολείου, κατόπιν εγκρίσεων της Διευθύντριας του ΕΚΚΝΑ κ. Μαρίνας Μπούκη και των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Παιδείας. Στο πλαίσιο αυτό, τα μαθήματα διαρθρώθηκαν στη βάση τεσσάρων παρουσιάσεων, τρείς για την πρώτη θεματική και μία για τη δεύτερη, την προετοιμασία των οποίων είχαν αναλάβει οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, υπό την επίβλεψη της επιστημονικά υπεύθυνης Καθηγήτριας κ. Χρ. Ζαραφωνίτου. Η δεύτερη επίσκεψη εμπλουτίσθηκε για πρώτη φορά και με την πραγματοποίηση κοινού εργαστηρίου ζωγραφικής μεταξύ των μαθητών του Γυμνασίου-λυκείου ΕΚΚΝΑ και των μεταπτυχιακών φοιτητών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Ακόμη, μπορείτε να δείτε τις παρακάτω παρουσιάσεις :
Attachments:
Download this file (painting photos ekknna.pdf)painting photos ekknna.pdf[ ]1852 kB

«Και περνάει η φακή και τους κλείνει φυλακή: Παράβαση και αντίδραση στα λαϊκά παραμύθια»

Παρουσίαση: Γιώργος Καζάζης, Θεολόγος, Εγκληματολόγος,

Πάντειο Πανεπιστήμιο - 21 Δεκεμβρίου 2012.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο 2 του Παντείου Πανεπιστημίου μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη  εκδήλωση με τίτλο «Και περνάει η φακή και τους κλείνει φυλακή : Παράβαση και αντίδραση στα λαϊκά παραμύθια», με πρωτοβουλία της Καθηγήτριας Εγκληματολογίας του Παντείου πανεπιστημίου κ.Χριστίνας  Ζαραφωνίτου και τη συμμετοχή της Κοινωνικής Λειτουργού και Εγκληματολόγου κ. Μαρούσας Απειρανθίτου.

Attachments:
Download this file (Εκδήλωση.doc) "Και περνάει η φακή και τους κλείνει φυλακή: Παράβαση και αντίδραση...."["Και περνάει η φακή και τους κλείνει φυλακή: Παράβαση και αντίδραση...."]45 kB

Υποκατηγορίες

 • Εκδηλώσεις
 • ΕΡΕΥΝΕΣ

  «Θυματοποίηση, ανασφάλεια και καταγραφή αναγκών των αστέγων του Δήμου Καλλιθέας»

   
  ΠΕΡΙΛΗΨΗ
   
  Η παρούσα έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καλλιθέας, με σκοπό την καταγραφή των αστέγων της περιοχής, των αναγκών και ανασφαλειών τους, καθώς και τυχόν θυματοποίησής τους. Μέσα από συνεντεύξεις και επιτόπια παρατήρηση, επιχειρήθηκε η μελέτη της καθημερινότητάς τους και των συνδεομένων με την έλλειψη στέγης προβλημάτων. Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο της έρευνας, επισημαίνεται η ανάγκη διαμόρφωσης μιας σφαιρικής κοινωνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του διαρκώς εντεινόμενου προβλήματος των αστέγων.
  Attachments:
  Download this file (Άστεγοι Δ.Καλλιθέας Τελική έκθεση.pdf)Άστεγοι Δ.Καλλιθέας Τελική έκθεση[Άστεγοι Δ.Καλλιθέας Τελική έκθεση]1267 kB
 • Συνέδρια

  Διεθνές Συνέδριο Εγκληματολογίας

   

  Το ΠΜΣ "Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της" του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και ο Σύλλογος Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου διοργάνωσαν με επιτυχία Διεθνές Συνέδριο στις 21 & 22 Οκτωβρίου 2011 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με θέμα: "Το επάγγελμα του εγκληματολόγου σήμερα: περιεχόμενο, προκλήσεις και προοπτικές".

  Αντικείμενο του Συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας μεταξύ Ελλήνων και ξένων εγκληματολόγων, σχετικά με την επαγγελματική οριοθέτηση του κλάδου της Εγκληματολογίας και των πεδίων δράσης και εφαρμογής της, με απώτερο στόχο την ανάδειξη της χρησιμότητας του ρόλου της Εγκληματολογίας, η οποία εκτός από το αναπτυγμένο ακαδημαϊκό της σκέλος έχει έντονη τη διάσταση και της επαγγελματικής εφαρμογής. Στις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου συμμετείχαν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, δραστηριοποιούμενοι τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο όσο και σε φορείς και οργανισμούς εγκληματολογικού χαρακτήρα, ενώ τις παρακολούθησαν επιστήμονες προερχόμενοι από ποικίλα επιστημονικά πεδία, δόκτορες, υποψήφιοι διδάκτορες, φοιτητές προερχόμενοι από διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα, κ.ά.

  Περισσότερα εδώ

 • Άλλες δραστηριότητες
Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ