Επίσκεψη-μάθημα στο ΕΚΚΝ Αυλώνα 23 & 26/5/13

Παρουσίαση των Επισκέψεων – Μαθημάτων των πρωτοετών φοιτητών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου στο Λύκειο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα, 23 & 26 Απριλίου 2013
 
Επιμέλεια:
Δούση Ευθυμία, μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΠΜΣ Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου
 
Την Τρίτη 23 και την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκαν δύο Επισκέψεις – Μαθήματα των πρωτοετών φοιτητών του ΠΜΣ «Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της» του Παντείου Πανεπιστημίου στο Λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α), με θέματα «Τα ναρκωτικά υπό το πρίσμα της εγκληματολογικής προσέγγισης. Η Φαινομενολογία του ζητήματος των ναρκωτικών και η ποινική αντιμετώπιση. Ειδικότερα ζητήματα πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης» και «Τέχνη και Φυλακή. Οι αναπαραστάσεις της φυλακής μέσα από την τέχνη και οι ειδικότερες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης», αντίστοιχα. Η διοργάνωση αυτή υλοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία της Καθηγήτριας και Διευθύντριας του ΠΜΣ Εγκληματολογίας κ. Χριστίνας Ζαραφωνίτου και με την απαραίτητη και πρόθυμη ανταπόκριση και συνεργασία του Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου του Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα κ. Πέτρου Δαμιανού και όλων των καθηγητών του σχολείου, κατόπιν εγκρίσεων της Διευθύντριας του ΕΚΚΝΑ κ. Μαρίνας Μπούκη και των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Παιδείας. Στο πλαίσιο αυτό, τα μαθήματα διαρθρώθηκαν στη βάση τεσσάρων παρουσιάσεων, τρείς για την πρώτη θεματική και μία για τη δεύτερη, την προετοιμασία των οποίων είχαν αναλάβει οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, υπό την επίβλεψη της επιστημονικά υπεύθυνης Καθηγήτριας κ. Χρ. Ζαραφωνίτου. Η δεύτερη επίσκεψη εμπλουτίσθηκε για πρώτη φορά και με την πραγματοποίηση κοινού εργαστηρίου ζωγραφικής μεταξύ των μαθητών του Γυμνασίου-λυκείου ΕΚΚΝΑ και των μεταπτυχιακών φοιτητών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
 
Ακόμη, μπορείτε να δείτε τις παρακάτω παρουσιάσεις :

"Ετήσια εκπαιδευτική επίσκεψη-μάθημα του ΠΜΣ Εγκληματολογίας στο Γυμνάσιο-Λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, 3 Μαΐου 2012"

Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, η εκπαιδευτική επίσκεψη-μάθημα των πρωτοετών φοιτητών του Π.Μ.Σ. "Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπιση της" στο Γυμνάσιο-Λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ), με πρωτοβουλία της Καθηγήτριας και Διευθύντριας του κ. Χριστίνας Ζαραφωνίτου και με την πρόθυμη συνεργασία του Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου του ΕΚΚΝΑ, κ. Πέτρου Δαμιανού.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το ακόλουθο συνημμένο αρχείο.

Οπτικό υλικό θα βρείτε εδώ.

Attachments:
Download this file (ΕΚΚΝΑ 2012 τελικό.pdf)ΕΚΚΝΑ 2012 τελικό.pdf[Ετήσια εκπαιδευτική επίσκεψη-μάθημα του ΠΜΣ Εγκληματολογίας στο Γυμνάσιο-Λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, 3 Μαΐου 2012]392 kB

Εγκληματικότητα, Αστυνόμευση και (Αν)ασφάλεια στο Εμπορικό Κέντρο της Πρωτεύουσας

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΚΑΙ

ΤΟ ΠΜΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

ΚΑΙ

ΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

Διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα

 

Εγκληματικότητα, Αστυνόμευση και (Αν)ασφάλεια στο Εμπορικό Κέντρο της Πρωτεύουσας

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, ώρα 18.00, στο αμφιθέατρο του Ρ/Σ «Αθήνα 9,84»

(Πειραιώς 100, Αθήνα)

 

Στην ημερίδα παρουσιάζονται τα πορίσματα πρόσφατης έρευνας που διενεργήθηκε σε καταστηματάρχες και αστυνομικές υπηρεσίες Αθήνας και Πειραιά, υπό την επιστημονική ευθύνη της Καθηγήτριας και Διευθύντριας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου κ.Χριστίνας Ζαραφωνίτου. Η έρευνα αυτή, που αποτελεί συνέχεια προγενέστερων ερευνών του ίδιου φορέα σχετικά με την εγκληματικότητα και την ανασφάλεια των κατοίκων της Αθήνας, αναδεικνύει τις διαστάσεις που έχει προσλάβει το πρόβλημα της εγκληματικότητας και τις συνέπειες του στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Καταγράφεται, επιπρόσθετα, ο ρόλος της αστυνόμευσης και αξιολογείται η αποτελεσματικότητα ιδιαίτερων μορφών της, όπως ο Αστυνομικός της Γειτονιάς και η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ενώ παρουσιάζονται συγκεκριμένες προτάσεις αντιμετώπισης της ‘κρίσης’.

Περισσότερα...

Διεθνές Συνέδριο Εγκληματολογίας

 Το ΠΜΣ "Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της" του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και ο Σύλλογος Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου διοργάνωσαν με επιτυχία Διεθνές Συνέδριο στις 21 & 22 Οκτωβρίου 2011 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με θέμα: "Το επάγγελμα του εγκληματολόγου σήμερα: περιεχόμενο, προκλήσεις και προοπτικές".

Αντικείμενο του Συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας μεταξύ Ελλήνων και ξένων εγκληματολόγων, σχετικά με την επαγγελματική οριοθέτηση του κλάδου της Εγκληματολογίας και των πεδίων δράσης και εφαρμογής της, με απώτερο στόχο την ανάδειξη της χρησιμότητας του ρόλου της Εγκληματολογίας, η οποία εκτός από το αναπτυγμένο ακαδημαϊκό της σκέλος έχει έντονη τη διάσταση και της επαγγελματικής εφαρμογής. Στις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου συμμετείχαν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, δραστηριοποιούμενοι τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο όσο και σε φορείς και οργανισμούς εγκληματολογικού χαρακτήρα, ενώ τις παρακολούθησαν επιστήμονες προερχόμενοι από ποικίλα επιστημονικά πεδία, δόκτορες, υποψήφιοι διδάκτορες, φοιτητές προερχόμενοι από διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα, κ.ά.

(Για οπτικοακουστικό  υλικό [videoπιέστε εδώ)

Σεμινάριο προβολών εγκληματολογικού ενδιαφέροντος, χειμ. εξάμηνο 2010-2011, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Το Σεμινάριο προβολών κινηματογραφικών ταινιών εγκληματολογικού ενδιαφέροντος "Εγκληματολογικές αναπαραστάσεις στο κινηματογράφο IV: ιστορίες εγκλήματος-ιστορίες ζωής" πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά κατά το χειμερινό εξάμηνο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο συνεργασίας του Τομέα Εγκληματολογιάς του Τμήματος Κοινωνιολογίας, υπό την επιστημονική ευθύνη της Καθηγήτριας Χρ. Ζαραφωνίτου με το Εργαστήριο Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή Ν. Κουράκη και με το Σπουδαστήριο Κοινωνικών Μελετών, υπό την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή Χρ. Τσουραμάνη.

Παρουσίαση της 3ης εκδήλωσης «ΕΞ ΑΦΟΡΜΗΣ»

Με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, η 3η κατά σειρά εκδήλωση του κύκλου εκδηλώσεων της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας και του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση έγινε «ΕΞ ΑΦΟΡΜΗΣ» του βιβλίου των Χριστίνας Ζαραφωνίτου, Ιωάννας Τσίγκανου και Συνεργατών, με τίτλο: «Πλαίσιο κανόνων ηθικής και δεοντολογίας της εγκληματολογικής έρευνας, υπό το πρίσμα του ΓΚΠΔ», (Π.Μ.Σ. «Εγκληματολογία» Παντείου Πανεπιστημίου, ΔΙΟΝΙΚΟΣ, Αθήνα, 2020).

Τελετή επίδοσης Τιμητικού Τόμου στον Ομότιμο Καθηγητή κ.Αντώνη Μαγγανά

Τελετή Επίδοσης Τιμητικού Τόμου στον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου κυρίου Αντωνίου Μαγγανά 

Δευτέρα 15η Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:00

Ημερίδα: Ποινικοί και εγκληματολογικοί προβληματισμοί σχετικά με το φαινόμενο των ναρκωτικών

Ημερίδα: Ποινικοί και εγκληματολογικοί προβληματισμοί σχετικά με το φαινόμενο των ναρκωτικών

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, ώρα 6μμ

Αίθουσα Τελετών Παντείου Πανεπιστημίου

Attachments:
Download this file (Ημερίδα Τομέα Εγκληματολογίας.pdf)ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ[ ]578 kB

Εκδήλωση «Νόμοι, δίκες παραμύθια. Δυο κουκιά και τρία ρεβύθια»

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εγκληματολογία»  
σας προσκαλεί στην εκδήλωση
«Νόμοι, δίκες παραμύθια. Δυο κουκιά και τρία ρεβύθια»  
 
Ο Ταξιάρχης Μπεληγιάννης και η Μαρούσα Απειρανθίτου αφηγούνται παραμύθια εγκληματολογικού ενδιαφέροντος  
 
Την Πέμπτη 17-12-2015, ώρα 18.00
Αμφιθέατρο 2, Πάντειο Πανεπιστήμιο 
 
 
 
Δείτε την πρόσκληση στο συνημμένο αρχείο
Attachments:
Download this file (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.pdf)ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.pdf[ ]98 kB

Eιδικό σεμινάριο με θέμα: Ναρκωτικά: Θυματοποίηση, (αν)ασφάλεια και χρήση υποκαταστάτων

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
«ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ»
 
Στο πλαίσιο του μαθήματος «Πόλη και εγκληματικότητα, αίσθημα ανασφάλειας και τιμωρητικότητα» του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 και ώρες 18.00-21.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΕΣΚΟΙ, Χαρ.Τρικούπη 1 (πίσω από το επταώροφο κτίριο του Παντείου Πανεπιστημίου), ειδικό σεμινάριο με θέμα: Ναρκωτικά: Θυματοποίηση, (αν)ασφάλεια και χρήση υποκαταστάτων
 
Δείτε τα συνημμένα αρχεία

 

Υποκατηγορίες

«Θυματοποίηση, ανασφάλεια και καταγραφή αναγκών των αστέγων του Δήμου Καλλιθέας»

 
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
 
Η παρούσα έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καλλιθέας, με σκοπό την καταγραφή των αστέγων της περιοχής, των αναγκών και ανασφαλειών τους, καθώς και τυχόν θυματοποίησής τους. Μέσα από συνεντεύξεις και επιτόπια παρατήρηση, επιχειρήθηκε η μελέτη της καθημερινότητάς τους και των συνδεομένων με την έλλειψη στέγης προβλημάτων. Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο της έρευνας, επισημαίνεται η ανάγκη διαμόρφωσης μιας σφαιρικής κοινωνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του διαρκώς εντεινόμενου προβλήματος των αστέγων.
Attachments:
Download this file (Άστεγοι Δ.Καλλιθέας Τελική έκθεση.pdf)Άστεγοι Δ.Καλλιθέας Τελική έκθεση[Άστεγοι Δ.Καλλιθέας Τελική έκθεση]1267 kB

Διεθνές Συνέδριο Εγκληματολογίας

 

Το ΠΜΣ "Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της" του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και ο Σύλλογος Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου διοργάνωσαν με επιτυχία Διεθνές Συνέδριο στις 21 & 22 Οκτωβρίου 2011 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με θέμα: "Το επάγγελμα του εγκληματολόγου σήμερα: περιεχόμενο, προκλήσεις και προοπτικές".

Αντικείμενο του Συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας μεταξύ Ελλήνων και ξένων εγκληματολόγων, σχετικά με την επαγγελματική οριοθέτηση του κλάδου της Εγκληματολογίας και των πεδίων δράσης και εφαρμογής της, με απώτερο στόχο την ανάδειξη της χρησιμότητας του ρόλου της Εγκληματολογίας, η οποία εκτός από το αναπτυγμένο ακαδημαϊκό της σκέλος έχει έντονη τη διάσταση και της επαγγελματικής εφαρμογής. Στις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου συμμετείχαν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, δραστηριοποιούμενοι τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο όσο και σε φορείς και οργανισμούς εγκληματολογικού χαρακτήρα, ενώ τις παρακολούθησαν επιστήμονες προερχόμενοι από ποικίλα επιστημονικά πεδία, δόκτορες, υποψήφιοι διδάκτορες, φοιτητές προερχόμενοι από διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα, κ.ά.

Περισσότερα εδώ

Ανακοίνωση 23ου Ετήσιου Συνεδρίου ESSD και Πρόσκληση για υποβολή άρθρων

"Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσoυμε την πρόσκληση για το 23ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κοινωνικής Έρευνας για τα Ναρκωτικά (ESSD) 2012, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, Ελλάδα.
Συνημμένη θα βρείτε τη 2η πρόσκληση υποβολής περιλήψεων με τα φετινά θέματα και τις απαιτήσεις.
Παρακαλώ σημειώστε ότι η προθεσμία υποβολής περιλήψεων έχει παραταθεί έως τις 14 Μαΐου 2012.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συνημμένο έγγραφο και επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.essd-research.eu.

Αν έχετε οποιαδήποτε περαιτέρω απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας."

 

 

Attachments:
Download this file (23 call[1].pdf)Ανακοίνωση 23ου Ετήσιου Συνεδρίου ESSD και Πρόσκληση για υποβολή άρθρων[Ανακοίνωση 23ου Ετήσιου Συνεδρίου ESSD και Πρόσκληση για υποβολή άρθρων]66 kB

 

Ανακοίνωση 23ου Ετήσιου Συνεδρίου ESSD και Πρόσκληση για υποβολή άρθρων

 

"Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσoυμε την πρόσκληση για το 23ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κοινωνικής Έρευνας για τα Ναρκωτικά (ESSD) 2012, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα,Ελλάδα.
Συνημμένη θα βρείτε τη 2η πρόσκληση υποβολής περιλήψεων με τα φετινά θέματα και τις απαιτήσεις.
Παρακαλώ σημειώστε ότι η προθεσμία υποβολής περιλήψεων έχει παραταθεί έως τις 14 Μαΐου 2012.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συνημμένο έγγραφο και επισκεφθείτε την ιστοσελίδαwww.essd-research.eu.

Αν έχετε οποιαδήποτε περαιτέρω απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας."

Attachments:
Download this file (23 call[1].pdf)Ανακοίνωση 23ου Ετήσιου Συνεδρίου ESSD και Πρόσκληση για υποβολή άρθρων[Ανακοίνωση 23ου Ετήσιου Συνεδρίου ESSD και Πρόσκληση για υποβολή άρθρων]66 kB
Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ