Ανακοίνωση για τη Θερινή λειτουργία της Γραμματείας του ΠΜΣ

Η Γραμματεία του ΠΜΣ «Εγκληματολογία» θα παραμείνει κλειστή κατά τη θερινή περίοδο. Θα είμαστε και πάλι κοντά σας στις 3 Σεπτεμβρίου 2019

Για επείγουσες περιπτώσεις καλέστε τη Γραμματεία του Τμήματος Κοινωνιολογίας ή στείλτε μας email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

(Δείτε το συννημένο)

Προκήρυξη των εισαγωγικών εξετάσεων 2019-2020 του ΠΜΣ "Εγκληματολόγια"

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

“ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ”

ΦΕΚ υπ’ αρ. 2485/28-6-2018, τ.Β΄

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ
για το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020

 

Σκοπός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εγκληματολογία» του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου είναι η μελέτη των κύριων μορφών εγκληματικότητας και της εξέλιξής τους στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και διεθνώς, η διερεύνηση των παραγόντων και των διαδικασιών που τις δημιουργούν καθώς επίσης  και η ανάλυση των τάσεων της σύγχρονης αντεγκληματικής πολιτικής.

Το Π.Μ.Σ. είναι διετούς διάρκειας και απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) με τίτλο «Εγκληματολογία».

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών Τμημάτων Κοινωνικών, Νομικών, Πολιτικών και Ανθρωπιστικών επιστημών με συνάφεια γνωστικού αντικειμένου, Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής και οι απόφοιτοι της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.. καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ) συναφούς γνωστικού αντικειμένου, σύμφωνα με το Παράρτημα 1 του Κανονισμού.     

Δεκτοί γίνονται  κατ’ ανώτατο δέκα πέντε (15) συνολικά υποψήφιοι, με το μεγαλύτερο μέσο όρο βαθμολογίας που θα προκύψει βάσει των εξής κριτηρίων επιλογής και συντελεστών βαρύτητας:

Α) Βαθμός γραπτών εξετάσεων, με συντελεστή 80%

Β) Αποτέλεσμα συνέντευξης, με συντελεστή 20%. Στη διαδικασία της συνέντευξης λαμβάνονται υπ’ όψιν οι επιδόσεις στα προπτυχιακά εγκληματολογικά μαθήματα, στην ερευνητική και επαγγελματική δραστηριότητα και στις επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Oι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να δηλώσουν υποψηφιότητα καλούνται να καταθέσουν από 05 έως και 27 Ιουνίου 2019Τρίτη και Πέμπτη και ώρες: 10:00 – 13:00, στη Γραμματεία του Τμήματος Κοινωνιολογίας για το ΠΜΣ «Εγκληματολογία» ή αποστείλουν την αίτησή τους με συστημένη επιστολή (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου έως και η 27/6/19), τα εξής:

  • Αίτηση υποψηφιότητας η οποία παραλαμβάνεται από την Γραμματεία του Τμήματος Κοινωνιολογίας συνοδευόμενη από:
  • Έντυπο ενημέρωσης-συγκατάθεσης για τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων &
  • Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Νόμου 1599/86, στην οποία δηλώνεται ότι τα στοιχεία που αναφέρονται στην αίτηση είναι αληθή και ότι ο υποψήφιος είναι σε θέση να τα προσκομίσει εντός των ορισμένων προθεσμιών. Η Υπεύθυνη Δήλωση το έντυπο ενημέρωσης-συγκατάθεσης για τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων εμπεριέχονται στην αίτηση υποψηφιότητας

Το αναλυτικό έντυπο καθώς και η σχετική προκήρυξη υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ Εγκληματολογίας:

Αθήνα, 7/5/2019

Η Διευθύντρια

Καθηγήτρια Χριστίνα Ζαραφωνίτου

Διαβάστε την πλήρη προκήρυξη εδώ

Προγραμματισμός εισαγωγικών εξετάσεων ακαδ.έτους 2019-20

Οι Εισαγωγικές Εξετάσεις του ΠΜΣ «Εγκληματολογία» θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τον παρακάτω προγραμματισμό:

1)  Εξέταση ξένης γλώσσας: ΣΑΒ 14/09/19, 14.00-16.00, Αμφ.2.

2)  Γραπτές εισαγωγικές εξετάσεις: ΣΑΒ 21/09/19, 09-14, Αίθ. 108.

Οι προφορικές εξετάσεων ισοτιμίας των αποφοίτων ΑΤΕΙ θα προγραμματισθούν τον Σεπτέμβριο.

Τα μαθήματα των  Εισαγωγικών Εξετάσεων θα εξετασθούν από τους εξής Καθηγητές:

  1. Εγκληματολογική θεωρία: Ι.Φαρσεδάκης & Β.Βλάχου
  2. Εμπειρική Εγκληματολογία: Χ.Ζαραφωνίτου
  3. Αντεγκληματική Πολιτική: Γρ.Λάζος

H ενδεικτική εξεταστέα ύλη έχει ήδη αναρτηθεί:

https://criminology.panteion.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=92&Itemid=532&lang=el

 

Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας 10 και 11/1/2019

Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας 10 και 11/1/2019 στο «Σπίτι της Κύπρου» (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα)

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Επιτυχόντες στην ξένη γλώσσα

(δείτε το συννημένο)

Εις μνήμην Α.Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου

Τα μέλη ΔΕΠ, οι Ομότιμοι Καθηγητές και οι διδάσκοντες του Τομέα και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για το θάνατο της Ομότιμης Καθηγήτριας Αλίκης Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου.  

Η δύο φορές Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, συνέβαλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη των σπουδών της Εγκληματολογίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Η δημιουργία ήδη από το 1984 του πρώτου Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου Εγκληματολογικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξη των εγκληματολογικών σπουδών και την επίσημη αναγνώρισή τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο. 

Το  ενδιαφέρον της για την Εγκληματολογία συνδυάστηκε με τη δράση της στο χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως Πρόεδρος τόσο του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου όσο και της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας, της οποίας ήταν και ιδρύτρια. 

Το έργο της έχει τύχει αναγνώρισης στην Ελλάδα και διεθνώς και οι διάδοχοί της το ανέδειξαν και το υποστήριξαν ώστε να αποτελέσει σημαντικό επιστημονικό και κοινωνικό κεφάλαιο.  

Ο Τομέας και το Π.Μ.Σ. Εγκληματολογίας, θα διοργανώσουν στη μνήμη της σειρά επιστημονικών δράσεων αρχής γενομένης από την έκδοση ενός Ειδικού Τεύχους του περιοδικού «Εγκληματολογία» (εκδ.Νομική βιβλιοθήκη) που θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη της, με τίτλο «Εγκληματολογία και δικαιώματα του ανθρώπου στον 21ο αιώνα». 

Υποκατηγορίες

 

Ανακοίνωση 23ου Ετήσιου Συνεδρίου ESSD και Πρόσκληση για υποβολή άρθρων

 

"Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσoυμε την πρόσκληση για το 23ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κοινωνικής Έρευνας για τα Ναρκωτικά (ESSD) 2012, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα,Ελλάδα.
Συνημμένη θα βρείτε τη 2η πρόσκληση υποβολής περιλήψεων με τα φετινά θέματα και τις απαιτήσεις.
Παρακαλώ σημειώστε ότι η προθεσμία υποβολής περιλήψεων έχει παραταθεί έως τις 14 Μαΐου 2012.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συνημμένο έγγραφο και επισκεφθείτε την ιστοσελίδαwww.essd-research.eu.

Αν έχετε οποιαδήποτε περαιτέρω απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας."

Attachments:
Download this file (23 call[1].pdf)Ανακοίνωση 23ου Ετήσιου Συνεδρίου ESSD και Πρόσκληση για υποβολή άρθρων[Ανακοίνωση 23ου Ετήσιου Συνεδρίου ESSD και Πρόσκληση για υποβολή άρθρων]66 kB
Βρίσκεστε εδώ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ