Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας 10 και 11/1/2019

Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας 10 και 11/1/2019 στο «Σπίτι της Κύπρου» (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα)

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Επιτυχόντες στην ξένη γλώσσα

(δείτε το συννημένο)

Εις μνήμην Α.Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου

Τα μέλη ΔΕΠ, οι Ομότιμοι Καθηγητές και οι διδάσκοντες του Τομέα και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για το θάνατο της Ομότιμης Καθηγήτριας Αλίκης Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου.  

Η δύο φορές Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, συνέβαλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη των σπουδών της Εγκληματολογίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Η δημιουργία ήδη από το 1984 του πρώτου Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου Εγκληματολογικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξη των εγκληματολογικών σπουδών και την επίσημη αναγνώρισή τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο. 

Το  ενδιαφέρον της για την Εγκληματολογία συνδυάστηκε με τη δράση της στο χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως Πρόεδρος τόσο του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου όσο και της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας, της οποίας ήταν και ιδρύτρια. 

Το έργο της έχει τύχει αναγνώρισης στην Ελλάδα και διεθνώς και οι διάδοχοί της το ανέδειξαν και το υποστήριξαν ώστε να αποτελέσει σημαντικό επιστημονικό και κοινωνικό κεφάλαιο.  

Ο Τομέας και το Π.Μ.Σ. Εγκληματολογίας, θα διοργανώσουν στη μνήμη της σειρά επιστημονικών δράσεων αρχής γενομένης από την έκδοση ενός Ειδικού Τεύχους του περιοδικού «Εγκληματολογία» (εκδ.Νομική βιβλιοθήκη) που θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη της, με τίτλο «Εγκληματολογία και δικαιώματα του ανθρώπου στον 21ο αιώνα». 

Χριστουγεννιάτικες Ευχές

(Δείτε το συννημένο)

Υποκατηγορίες

Βρίσκεστε εδώ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ