Συνέδριο: "Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα, η Αντιμετώπιση της και η Εγκληματολογία"

Ο Τομέας Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Κοινωνιολογίας «Η σύγχρονη εγκληματικότητα και η αντιμετώπισή της», με την ευκαιρία συμπλήρωσης 75 χρόνων διδασκαλίας της Εγκληματολογίας και 25 χρόνων λειτουργίας Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, διοργανώνουν στην Αθήνα, προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή Ιακώβου Φαρσεδάκη, διεθνές συνέδριο στις 5, 6 και 7 Ιουνίου 2008, με γενικό θέμα:
"Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ"

Σκοπός του συνεδρίου είναι να αναδείξει τις συμβολές της επιστήμης της Εγκληματολογίας στη θεωρητική και εμπειρική προσέγγιση των συγχρόνων εκφάνσεων του εγκληματικού φαινομένου, καθώς και τις αντίστοιχες κατευθύνσεις της αντεγκληματικής πολιτικής, σε σχέση, ιδίως, με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθώντας αυτή τη γενική προβληματική, οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν πάνω σε τέσσερις βασικούς θεματικούς άξονες, επιδιώκοντας να καλύψουν τόσο τους τρεις «χρόνους» του εγκληματικού φαινομένου (θέσπιση του κανόνα, παράβαση του κανόνα, κοινωνική αντίδραση) όσο και τα επιστημολογικά, μεθοδολογικά και αξιακά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Εγκληματολογία στις μέρες μας.

Μέσα σε αυτό το ευρύ θεματικό πλαίσιο μπορούν να παρουσιασθούν εισηγήσεις που καλύπτουν όλα τα αντικείμενα ενασχόλησης των συγχρόνων μελετητών του εγκληματικού φαινομένου σε όλες τους τις διαστάσεις: μικρο/μακρο-κοινωνιολογικές, εθνικές, υπερεθνικές και διεθνικές.

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε με εισήγηση (διαρκείας 10-15΄), μπορείτε να αποστείλετε τις προτάσεις σας σε μία από τις παρακάτω διευθύνσεις συμπληρώνοντας το συνημμένο έντυπο, το αργότερο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2008.

Ταχυδρομική διεύθυνση:
Πάντειο Πανεπιστήμιο
Τμήμα Κοινωνιολογίας
Τομέας Εγκληματολογίας (Υπόψη κ. Πέτρου Κουλούρα)
Συγγρού 136
Αθήνα 176 71

Ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Με τιμή
Η Οργανωτική Επιτροπή

Καθηγητής Α. Μαγγανάς, Διευθυντής του Τομέα Εγκληματολογίας
Καθηγήτρια Α. Χάιδου, Αναπλ. Διευθύντρια του Τομέα
Καθηγήτρια Ε. Λαμπροπούλου
Καθηγήτρια Χ. Ζαραφωνίτου
Αν. Καθηγητής Γ. Νικολόπουλος
Επικ. Καθηγητής Γρ. Λάζος

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Συνέδριο: "Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα, η Αντιμετώπιση της και η Εγκληματολογία"