Δρ ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΗΛΙΑΣ

Διεύθυνση: Βορρέου 10, Βουλιαγμένη, TK 16 671, Αθήνα

Τηλέφωνο: 2108950524

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 


 

ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ


Κοινωνιολογία του Πολιτισμού και των Μέσων Επικοινωνίας, Κοινωνιολογία της Τέχνης, Οπτικός Πολιτισμός, Οπτική Εγκληματολογία, Δημόσια Διαβούλευση, Ηλεκτρονική Δημοκρατία και Συμμετοχικότητα, Γνωστικές Επιστήμες, Φιλοσοφία και Νευροεπιστήμες.


ΣΠΟΥΔΕΣ


  • 2008: Διδακτορικό Κοινωνιολογίας – Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
  • 2000: Μεταπτυχιακό Εγκληματολογίας – Τμήμα Κοινωνιολογίας, Τομέας Εγκληματολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.
  • 1998: Πτυχίο Κοινωνιολογίας – Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

 

ΑΓΓΛΙΚΑ: ΑΡΙΣΤΑ - CERTIFICATE OF PROFICIENCY – CAMBRIDGE UNIVERSITY

ΓΑΛΛΙΚΑ: DELF A2

ITAΛΙΚΑ: CELI 1


ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ


2009- σήμερα

Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παντείου Παν/μίου «Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της» και διαχειριστής ιστοσελίδας του (http://criminology.panteion.gr/).

 

2009-

σήμερα

 

Ειδικός Σύμβουλος (από το 2009 έως το 2013), Προϊστάμενος (από το 2013 έως σήμερα) του Γραφείου Καλής Νομοθέτησης στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης (ν.4048/2012, Α’34 και π.δ.63/2005), με βασικές αρμοδιότητες (μεταξύ άλλων):

- Εκπρόσωπος της Χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κυβερνητική πλατφόρμα του προγράμματος REFIT για την απλούστευση της ενωσιακής νομοθεσίας,

- Εκπρόσωπος της Χώρας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα καλής νομοθέτησης και προώθηση της ανταγωνιστικότητας,

- Συμμετοχή σε δεκάδες συνεδριάσεις της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης (ιδίως σε ρυθμίσεις αναφορικά με ζητήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, λειτουργίας του δημοσίου τομέα και των μέσων επικοινωνίας του διαδικτύου, ανοιχτών δεδομένων κ.λπ.)

- Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για την Ηλεκτρονική Υγεία,

- Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος εκπαίδευσης στελεχών του δημοσίου τομέα στη σύνταξη ρυθμιστικών κειμένων και συνοδευτικών εκθέσεων – Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης),

- Σύνταξη αναλύσεων συνεπειών ρυθμίσεων για ρυθμίσεις που εκδίδονται ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου ή του Πρωθυπουργού,

- Εκτίμηση συνεπειών αναφορικά με ρυθμίσεις που καταρτίζονται στα όργανα της ΕΕ, καθώς και τις υπό κατάρτιση διεθνείς συμβάσεις ή συμφωνίες ή άλλα διεθνώς δεσμευτικά κείμενα, με σκοπό τη διαμόρφωση των εθνικών θέσεων που ενδείκνυται να υποστηριχθούν,

- Σύνταξη και υποβολή στον Πρωθυπουργό της ετήσιας έκθεσης για την πορεία της καλής νομοθέτησης,

- Συντονισμός των διαβουλεύσεων για νέες προτεινόμενες ρυθμίσεις, καθώς και άλλα ζητήματα (όπως π.χ. ενσωμάτωση ενωσιακού δικαίου κ.λπ.), μέσω διαδικτύου (opengov.gr),

- Σύνταξη δεκάδων εκθέσεων διαβούλευσης επί των νέων προτεινόμενων ρυθμίσεων με βάση τις σχετικές κατατεθειμένες προτάσεις/ σχόλια στο διαδίκτυο

- Ενσωμάτωση του παράγωγου ενωσιακού δικαίου στο ελληνικό δίκαιο,

- Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (ν.3979/2011) και Διοικητική Μεταρρύθμιση, 

- Συντονισμός του προγράμματος Δι@ύγεια (ν.3861/2010)

- Διαχείριση/επικαιροποίηση καταχωρίσεων στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης (www.ggk.gr),

- Ψηφιοποίηση υπηρεσιών δημοσίου τομέα.

2005-7

Συμμετοχή ως μέλος της ερευνητικής ομάδας στο ερευνητικό υποέργο με τίτλο «Αθήνα και Μετανάστευση: Εμείς και οι Άλλοι, οι Άλλοι κι Εμείς 2005-2007», στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου του ΕΠΑΝ / Γ’ ΚΠΣ, Μέτρο 3.3, Δράση 3.3.1. – ΑΡΙΣΤΕΙΑ σε Ερευνητικά Ινστιτούτα της ΓΓΕΤ, στη βάση της υπ’ αριθμ 14132/Β1/3.3.1./4872/6-12-05 Απόφασης Ένταξης της σχετικής Πράξης με τίτλο «Αριστεία σε Ερευνητικά Ινστιτούτα ΓΓΕΤ (2ος κύκλος» στο ΕΠΑΝ, Μέτρο 3.3. και με αριθμ πρωτ. 22672(ΦΟΡ)1719/20 – 12 – 05, και μετά από σχετική έγκριση του ΔΣ του ΕΚΚΕ.

2004

Επιστημονικός Συνεργάτης στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας EQUAL, Υλοποίηση Έργου: «Νέες Δυνατότητες Απασχόλησης με Υψηλότερη Ποιότητα Εργασιακής Ζωής», Υποέργο: «Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας με Δυνατότητα Αξιοποίησής της για Ανεύρεση Εργασίας ΑΜΕΑ και Τηλε-εργαζομένων». Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «Delta Singular Εκπαιδευτική».

2002

Επιστημονικός Εισηγητής - Ερευνητής στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ). Τίτλος έρευνας: «Συμπεριφορά Υγείας των Μαθητών από 11-16 Ετών» συμμετοχή 34 Ευρωπαϊκών χωρών, ΗΠΑ, Καναδά σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (W.H.O.).

2002-

2003

Τεχνικός Σύμβουλος πωλήσεων, εταιρεία τηλεπικοινωνιών TELLAS Α.Ε., υπεύθυνος του περιπτέρου της εταιρείας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (βραβείο καλύτερου περιπτέρου).

1999-2000

Υπεύθυνος επεξεργασίας κοινωνιολογικών στοιχείων, Γραφείο Τύπου του Ο.Α.Ε.Δ.

1998-99

Κοινωνικός Ερευνητής του Παντείου Πανεπιστημίου στην Κοινωνική Υπηρεσία των Φυλακών Κορυδαλλού.

1998-99

Εισηγητής Κοινωνικών Δεδομένων στο Σεμινάριο Εκπαίδευσης Στελεχών Τμημάτων Διοίκησης Προσωπικού του Ινστιτούτου Μελετών Επιχειρήσεων και Έρευνας.


ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ


2008-9

Προσκεκλημένος Διδάσκων στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Γνωστικό Αντικείμενο: «Η Κοινωνιολογία της Εικόνας – Προσομοιώσεις και Τέχνη», (εαρινά εξάμηνα).

2007-9

Καθηγητής στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια μέσης εκπαίδευσης Αρειμάνιο και Παναγιωτόπουλος, Καλλιγάς - Αντικείμενα διδασκαλίας: α) Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, β) Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

2006-7

Καθηγητής στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «Ευρυμάθεια» στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας EQUAL για την υλοποίηση του έργου: «Μέσα με Ευαισθησία: Άρση των Στερεοτύπων & του Επαγγελματικού Διαχωρισμού». Αντικείμενα διδασκαλίας:

α) Οι Αναπαραστάσεις των Φύλων στα Μ.Μ.Ε., β) Ο Ρόλος των Μ.Μ.Ε στην Κατασκευή της Έμφυλης Ταυτότητας, γ) Οι Αναπαραστάσεις των Γυναικών στα Ελληνικά Μ.Μ.Ε.: Τα Κυρίαρχα Πρότυπα, δ) Το Παράδειγμα της Διαφήμισης, ε) Οι Απεικονίσεις των Γυναικών στην Ειδησεογραφία, στ) Στερεότυπα, Διακρίσεις & Δημοσιογραφική Πρακτική: Πώς τα Στερεότυπα Επηρεάζουν τις Γνωστικές Διαδικασίες, ζ) Τεχνικές και Μέθοδοι Ενσωμάτωσης της Οπτικής του Φύλου στη Δημοσιογραφική Πρακτική.

1999-2000

Καθηγητής στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης «Άποψη» και «Πολιτιστικό Κέντρο Καματερού». Αντικείμενα διδασκαλίας: α) Εισαγωγή στις κοινωνιολογικές θεωρίες του 19ου και του 20ου αιώνα, β) Αντεγκληματική Πολιτική.

 

 

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

 

 

Μονογραφίες

1.   Μελέτες Εικονομαχίας, Οπτικός Πολιτισμός και Νεοαστικές Φυλές, εκδ. Έλλην, Αθήνα 2009, (Διδάσκεται στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.).

2. Η Διαφοροποίηση των Τρόπων Νοηματοδότησης των Οπτικών Αντιλημμάτων στις Εικαστικές και στις Επικοινωνιακές Εικόνες, Αθήνα, 2007.

 

Συλλογικά Έργα

1. Εγχειρίδιο Εναρμόνισης, Το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στην Ελλάδα (επιμ. Ελ.Μαρτσούκου, Ν. Τράντας), εκδ. Εθνικό Τυπογραφείο, Αθήνα, 2013.

 

Δημοσιεύσεις – Άρθρα – Δοκίμια – Μελέτες σε ερευνητικά έργα

1. «Διαφάνεια και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: Διαστάσεις και Προοπτικές», Επιθεώρηση Διοικητικής Επιστήμης, τ. 17ος, Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικητικών Επιστημών, εκδ. Σάκκουλα, Αθήνα, 2012.

 

2. «Farmville ή το πρόβλημα της Πραγματικότητας στην Άμεση Ηλεκτρονική Δημοκρατία», Πρακτικά του 23ου Διεθνούς Συνεδρίου Φιλοσοφίας, ΕΦΕ, Αθήνα, 2012. 

 

3.«Μία Νέα Οπτική της Διάστασης μεταξύ της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Προοπτικών Απασχόλησης κατά την Εποχή των Εικόνων», στο Κοινωνική Δικαιοσύνη και Συμμετοχή: Ο ρόλος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, (επιμ. Κατ. Λάμπρου & Ι. Λαμπριανού), Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κύπρου, Λευκωσία 2011.

 

4. «Sensibilis Modus Operandi (?) Οπτικός Πολιτισμός και Σύγχρονη Εγκληματικότητα», στον συλλογικό τιμητικό τόμο στον Ομ. Καθ. Εγκληματολογίας Ι. Φαρσεδάκη: Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα, η Αντιμετώπισή της και η Επιστήμη της Εγκληματολογίας, Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα 2011.

 

5. «Υβριδικές Εκφάνσεις του Μεταμοντερνικού Αστικού Μοντέλου: μια Ελληνική Περίπτωση», στο: Όψεις Μετανάστευσης και Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Ελλάδα Σήμερα, εκδ. ΕΚΚΕ, Αθήνα 2009.

 

6.«Η Χήνα του Πλαστικού Χρήματος και το Χρυσό Αυγό του Διαδικτυακού Bazaar (Μετακεϋνσιανοί Παράγοντες Εξάλειψης της Ανθρωπολογικής Προέλευσης των Συμβαλλομένων)», δημοσιευμένο σε ISBN CD-ROM - πρακτικά του διεθνούς συνεδρίου Νέα Μέσα και Ενημέρωση: Συγκλίσεις και Αποκλίσεις), Αθήνα 2009.  

7. «Η Σμίλη και το Νυστέρι: Κοινωνιολογικά Εργαλεία εν όψει ενός Οπτικοκρατικού Zeitgeist», Πρακτικά Α΄ Διεθνούς Συνεδρίου Κοινωνιολογίας, Ελληνική Κοινωνιολογική Εταιρεία, 2009.

 8.  «Ο Κοινωνικοποιητικός Ρόλος των Εικόνων Απέναντι σε Πολυπολιτισμικούς Εθνοτικούς Θύλακες Ενταγμένους στους Σύγχρονους Μεγα-αστικούς Υποδοχείς» , Πρακτικά Συνεδρίου Σύγχρονη Τέχνη και Δημόσιος Χώρος, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, 2008.

 9. «Δύο Παράγοντες Ανάσχεσης της Ομαλής Μετάλλαξης της Αθήνας σε Μεγα-αστικό Υποδοχέα»: η μελέτη γράφτηκε στο πλαίσιο συγγραφής τμήματος των κάτωθι ερευνητικών εκθέσεων:

- Ενδιάμεση έκθεση του υποέργου με τίτλο «Αθήνα και Μετανάστευση: Εμείς και οι Άλλοι, οι Άλλοι κι Εμείς 2005-2007», στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου του ΕΠΑΝ / Γ’ ΚΠΣ, Μέτρο 3.3, Δράση 3.3.1. – ΑΡΙΣΤΕΙΑ σε Ερευνητικά Ινστιτούτα της ΓΓΕΤ, στη βάση της υπ’ αριθμ 14132/Β1/3.3.1./4872/6-12-05 Απόφασης Ένταξης της σχετικής Πράξης με τίτλο «Αριστεία σε Ερευνητικά Ινστιτούτα ΓΓΕΤ (2ος κύκλος» στο ΕΠΑΝ, Μέτρο 3.3. και με αριθμ πρωτ. 22672(ΦΟΡ)1719/20 – 12 – 05, και μετά από σχετική έγκριση του ΔΣ του ΕΚΚΕ (πολυγραφημένο), συνολικά 1850 σελ. Αθήνα, ΕΚΚΕ, 2008.

- Τελική έκθεση του ως άνω υποέργου με τίτλο: «Αθήνα και Μετανάστευση: Εμείς και οι Άλλοι, οι Άλλοι κι Εμείς 2005-2007», Αθήνα, ΕΚΚΕ, 2008.

 10. «Η Επείγουσα Κοινωνική Ανάγκη Εισαγωγής Ενός Αισθησιοκρατικού Παιδευσιακού Μοντέλου», Πρακτικά Β΄ Διεθνούς Συνεδρίου Κοινωνιολογίας, Ελληνική Κοινωνιολογική Εταιρεία, 2010.

 11.  «Ένα Παλαιό Πρόβλημα Εγείρει Αίτημα για Νέα Εργαλεία», Πρακτικά του 24ου Διεθνούς Συνεδρίου Φιλοσοφίας, Σάμος, 2012.

 12. «Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ως Ισχυρό Εργαλείο Μεταρρύθμισης», Πρακτικά του 4ου Συνεδρίου Διοικητικών Επιστημόνων Μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση: Δυνατότητες, Προοπτικές, Αδυναμίες, Θεσσαλονίκη, 2011.

13.  «Το Άτυπο Τραύμα: Προς Μία Νέα Χρήση των Όρων Περιγραφής;», Πρακτικά Πανελλήνιου Διεπιστημονικού Συνεδρίου Κακοποίηση Παιδιού και Ψυχικό Τραύμα: Σύγχρονες δυνατότητες ανίχνευσης, αντιμετώπισης και πρόληψης, Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης, 2008.

 14.  Δύο διπλωματικές εργασίες για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Τίτλου Εγκληματολογικών σπουδών με θεματικούς άξονες: «Εξεγέρσεις στις Φυλακές» και «Αρχεία Προσωπικών Δεδομένων και Πληροφοριών», 1999-2000

15. "Όταν οι Νευροεπιστήμες Συναντούν τη Φιλοσοφία, Κρύβουν ένα Πρόβλημα Κάτω Από το Χαλί", Πρακτικά Εικοστού Τρίτου Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας, Αθήνα, 2016.

16. «Πόλη, έγκλημα και ανασφάλεια σε καιρούς οικονομικής κρίσης», αποτελέσματα συνεδρίου στο: «Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη», 8, εκδ. ΔΙΟΝΙΚΟΣ, 2013.

Μεταφράσεις

1. Επιμέλεια Μετάφρασης της Συλλογής Άρθρων για την Αισθητική (Ωραίο – Υψηλό) με τίτλο: «Η Οδύσσεια του Ωραίου», σε συνεργασία με τον Ομ. Καθ. Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Φ. Χατζηιωαννίδη, για χρήση του στο πλαίσιο διδασκαλίας της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη, 2010.

2. Μετάφραση του βιβλίου του Stanley Cohen, Visions of Social Control (London, Polity Press, 1985) για χρήση του στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Εγκληματολογικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, Αθήνα, 2000.

  


ΣΥΝΕΔΡΙΑ. ΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ


 4-10 Αυγ. 2013, Αθήνα, ΕΚΠΑ

Εικοστό Τρίτο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας με θέμα: " Η Φιλοσοφία ως Έρευνα και Τρόπος Ζωής". Συνδιοργάνωση: Διεθνής Ομοσπονδία των Φιλοσοφικών Εταιρειών (Fédération Internationale des Sociétés de Philosophie-FISP), Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία. Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής για τα εικαστικά δρώμενα. Μέλος οργανωτικής Επιτροπής.

Τίτλος Εισήγησης: "Όταν οι Νευροεπιστήμες Συναντούν τη Φιλοσοφία, Κρύβουν ένα Πρόβλημα Κάτω Από το Χαλί".

2013, Αθήνα, ΕΚΠΑ

«Τα παρεμπίμποτοντα ζητήματα του δικαιϊκού μας συστήματος απέναντι στις κοινοτικές οδηγίες, την εφαρμογή τους και την ευρύτερη κοινωνική αποδοχή». Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (Ε.Ε.Ε.) και τέθηκε υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

2012 17-24/7, Πυθαγόρειο Σάμου

24ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας με θέμα: «H Φιλοσοφία των Διανθρώπινων Σχέσεων και οι Σχέσεις μας προς τα Άλλα Όντα στην Παγκοσμιοτική Εποχή μας». Συνδιοργάνωση: Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας, Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Φιλοσοφίας & Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Νοτιοαφρικανική Εταιρεία για την Ελληνική Φιλοσοφία και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (SASGPH) και την Αμερικανική Εταιρεία για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία (SAGP). Τίτλος Εισήγησης: Ένα Παλαιό Πρόβλημα Εγείρει Αίτημα για Νέα Εργαλεία.

2011,1-2/12, Α.Π.Θ.

4ο Συνέδριο Διοικητικών Επιστημόνων: "Μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση: Δυνατότητες, Προοπτικές και Αδυναμίες". Συνδιοργάνωση: Παν/μιο Αθηνών, Παν/μιο Θεσ/νίκης, Παν/μιο Κρήτης, Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικητικών Επιστημών.

2011, 25-27/11, Κύπρος – Λευκωσία

Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Κοινωνική Δικαιοσύνη και Συμμετοχή: Ο Ρόλος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Διοργανωτής: Διεθνής Εταιρεία Κοινωνιολογίας. Τίτλος Εισήγησης: «Μία Νέα Οπτική της Διάστασης μεταξύ της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Προοπτικών Απασχόλησης κατά την Εποχή των Εικόνων».

2011, 17-22/7, Βουλιαγμένη Αττικής

 

23ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας με θέμα: «Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομία», Συνδιοργάνωση: Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας, Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Φιλοσοφίας & Πολιτισμού. Τίτλος Εισήγησης: «Farmville ή το πρόβλημα της Πραγματικότητας στην Άμεση Ηλεκτρονική Δημοκρατία»

2011, 27/5, Παν/μιο Αθηνών

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Η διαφάνεια στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, έκταση εφαρμογής». Διοργανωτής: Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικητικών Επιστημών. Τίτλος Εισήγησης: «Διαφάνεια και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: Διαστάσεις και Προοπτικές»

2009, 5-7/11., Αθήνα

Β΄ Διεθνές συνέδριο Κοινωνιολογίας με θέμα: «Κοινωνία της Διακινδύνευσης, Προκλήσεις στον 21ο Αιώνα». Διοργανωτής: Ελληνική Κοινωνιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ)& Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Τίτλος Εισήγησης: «Η Επείγουσα Κοινωνική Ανάγκη Εισαγωγής Ενός Αισθησιοκρατικού Παιδευσιακού Μοντέλου».

2009, 6-9/5, Αθήνα

Διεθνές συνέδριο με θέμα: «Νέα Μέσα και Ενημέρωση: Συγκλίσεις και Αποκλίσεις». Συνδιοργάνωση: Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και Megaron Plus. Τίτλος εισήγησης: «Μετακεϋνσιανοί Παράγοντες Εξάλειψης της Ανθρωπολογικής Προέλευσης των Συμβαλλομένων».

2008, 18-20/12, Αθήνα

Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Κακοποίηση Παιδιού και Ψυχικό Τραύμα: Σύγχρονες δυνατότητες ανίχνευσης, αντιμετώπισης και πρόληψης». Διοργανωτής: Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης. Τίτλος Εισήγησης: «Το Άτυπο Τραύμα: Προς Μία Νέα Χρήση των Όρων Περιγραφής;»

2008, 12-13/12, Αθήνα

Α΄ Διεθνές Συνέδριο Κοινωνιολογίας. Διοργανωτής: Ελληνική Κοινωνιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ). Τίτλος εισήγησης: «Η Σμίλη και το Νυστέρι: Κοινωνιολογικά Εργαλεία εν όψει ενός Οπτικοκρατικού Zeitgeist».

2008, 5-7/6, Αθήνα

Διεθνές Συνέδριο Εγκληματολογίας: «Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα, η Αντιμετώπισή της και η Εγκληματολογία»Τίτλος εισήγησης: «Οπτικός Πολιτισμός και Σύγχρονη Εγκληματικότητα».

2008, 8/4, Αθήνα

Συνέδριο: «Σύγχρονη Τέχνη και Δημόσιος Χώρος». Τίτλος εισήγησης: «O Κοινωνικοποιητικός Ρόλος των Εικόνων Απέναντι σε Πολυπολιτισμικούς Εθνοτικούς Θύλακες Ενταγμένους στους Σύγχρονους Μεγα-Αστικούς Υποδοχείς».

2004 Δεκ., Θεσ/νίκη, Α.Π.Θ.

Προσκεκλημένος Ομιλητής στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Τίτλος Εισήγησης: «Η Διαχείριση της Εικόνας σε Ανοικτά και σε Κλειστά Πολιτικά Συστήματα».

2004 Φεβρ., Αθήνα

Συνδιοργανωτής και Εισηγητής στο συνέδριο: «Μια Κριτική Ανάλυση της Έκθεσης Outlook». Τίτλος Εισήγησης: «Η Κοινωνιολογική Οικειοποίηση των Πολιτισμικών Θραυσμάτων». Συνδιοργάνωση: Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο και Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

2002 Μάιος, Αθήνα

Τριήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο στο ΕΑΤ/ΕΣΑ (Πάρκο Ελευθερίας). Συνδιοργάνωση: Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Πολιτικής Φιλοσοφίας και Υπουργείο Πολιτισμού. Θέμα: «Παγκοσμιοποίηση: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Τέχνη και Ιδεολογίες»

2000 Ιούνιος, Αθήνα, Πάντειο Παν/μιο

 

Συμμετοχή στο Συνέδριο: «Κοινωνικός Αποκλεισμός και Μειονότητες». Διοργανωτής: Τμήμα ΕγκληματολογίαςΠάντειο Πανεπιστήμιο.

1998 Οκτώβριος, Υπ. Εξωτερικών

 

Συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο: «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Σύγχρονη Τεχνολογία». Διοργανωτής: Υπουργείο Εξωτερικών.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

 

ΦΟΡΕΑΣ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ – ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

- Πρόγραμμα Δι@υγεια: Παρόν και Μέλλον της Διαφάνειας στο Δημόσιο Βίο.

 

- Ηλεκτρονική ταυτοποίηση-βασικά μητρώα/ευρωπαϊκά μητρώα-διαύγεια και μητρώο μισθοδοτούμενων ελληνικού δημοσίου.

 

- Εγκατάσταση και εφαρμογή ανασχεδιασμένων διαδικασιών-διαύγεια και μητρώο μισθοδοτούμενων ελληνικού δημοσίου.

 

- ΕΣΠΑ-σχεδιασμός και διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων πράξεων.

 

- Ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης: Δημοσιονομικό έλλειμμα και δημόσιο χρέος.

 

 

PREFACE & ΕΠΙΜΕΛΕΙΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ - ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

 

 

2013, 4-10/8,

Αθήνα:

 

Μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας:

Εναρκτήρια Τελετή, Συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δ. Αθηναίων στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού (4 Αυγ. 13).

Συν-Επιμελητής Εικαστικής Έκθεσης με τίτλο "Doing Art in the Age of Crisis", με τη συμμετοχή των Καθηγητών των Σχολών Τέχνης της ΑΣΚΤ και του ΑΠΘ, για το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας στο ΕΚΠΑ, Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών (5 Αυγ. 13).

 

2013,Απρίλιος, Βιέννη, Αυστρία

Επιμελητής στην Έκθεση Ζωγραφικής: "Drifting Memories", Ζωγράφοι: Dorothea + Athina T., Galerie Juttner.

 

2012 Μάιος, Βιέννη, Αυστρία:  

 

Επιμελητής στην έκθεση φωτογραφίας Gemalde und Fotografien, του Alistari Fuller, Galerie Juttner.

 

Α. Πολυχώρος Τέχνης Αγγέλων Βήμα:

Κείμενα preface των καταλόγων, δελτία τύπου και επιμέλεια εκθέσεων (σε συνεργασία με την Αν. Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ κ. Ρ. Αργυράκη):

 

2010-11

Ατομική έκθεση ζωγραφικής των καλλιτεχνών Δ. Τεζαψίδου, Γ. Αγγελίδη, Τ. Καρλαφτόπουλου και των Μ.  Δεσπούδη-Μ. Μιχαηλίδη.

 

2007-8

 

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Βαγγέλη Δημητρέα (Ομ. Καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ). Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώθηκε στο θέατρο του πολυχώρου Αγγέλων Βήμα, στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Ο Πόλος του Σχεδίου στις Σύγχρονες Σχολές Τέχνης και ως Κριτήριο της Ψηφιακής Εικόνας». Εισηγητές: Βαγγέλης Δημητρέας, Δημοσθένης Κοκκινίδης (Ομ. Καθ. ΑΣΚΤ), Σάββας Κονταράτος (Ομ. Καθ. ΑΣΚΤ), Φώτης Χατζηιωαννίδης (Ομ. Καθ. Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ), Ρεγγίνα Αργυράκη, Δρ Ηλίας Κορομηλάς. Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ένωσης Γλυπτών του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και τα Πρακτικά αναπαρήγαγαν οι εκδόσεις Αιγόκερως σε συνεργασία με το Αγγέλων Βήμα.

 

2007-8

 

Ομαδική έκθεση «Η Κληρονομιά του Βιτρούβιου» των καλλιτεχνών Α. Χάμου, Β. Σελιμά, Β. Σαλαβάτση, Ε. Γιακουμάκη, καθώς και ατομικές εκθέσεις των καλλιτεχνών Α. Κορκού, Γ. Βρυττιά.

 

2006-7

Ατομικές εκθέσεις των καλλιτεχνών Τ. Τρανού, Ε. Γραμμένου, Π. Δαφιώτη, Ν. Γυφτάκη, Δ., Καρλαφτόπουλου, Στ. Τζελέπη (+), Ε. Σκυργιάννη, Π. Κάπελα, Κ. Φαζού.

 

Γ. ΤKambani Gallery

Κείμενα preface των καταλόγων, δελτία τύπου και επιμέλεια εκθέσεων

2009    

Ομαδική έκθεση «Northern Navigators» των καλλιτεχνών Στ. Τζελέπη (+), Β. Σελιμά, Κ. Φαζού και Τ. Τρανού.

 

Β. Titanium Yiayiannos Gallery

Κείμενα preface των καταλόγων, δελτία τύπου και επιμέλεια εκθέσεων

2006          

Aτομική έκθεση ζωγραφικής του Κ. Τόλη.

 

Δ. Bonicos Gallery

Κείμενα preface των καταλόγων, δελτία τύπου και επιμέλεια εκθέσεων

2008-9  

Ομαδική έκθεση «Ιστορίες Χάρτινες και Άλλες» των καλλιτεχνών Τ. Τρανού, Γ. Αγγελίδη, Στ. Τζελέπη (+), Β. Λούγγου.

         

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ / ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

1. Μέλος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας (ΕΦΕ).

2. Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελληνικής Φιλοσοφίας (ΔΕΕΦ) και του Διεθνούς Κέντρου Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού (ΔΙΚΕΦΙΠ) σε μόνιμη συνεργασία με τη Νοτιοαφρικανική Εταιρεία για την Ελληνική Φιλοσοφία και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (SASGPH) και την Αμερικανική Εταιρεία Εταιρεία για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία (SAGP).

3. Πρ. Πρόεδρος (2012-2016) και (σήμερα) μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Παν/μίου (Σ.Ε.Ε.Π.Π.).

Attachments:
Download this file (ILIAS KOROMILAS CV.pdf)ILIAS KOROMILAS CV.pdf[ ]648 kB
Download this file (koromilas ilias gr cv.pdf)koromilas ilias gr cv.pdf[ ]1211 kB

Δρ Χαλκιά Αναστασία

Η Αναστασία Χαλκιά είναι κοινωνιολόγος, διδάκτωρ εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και επιστημονική συνεργάτιδα του Τομέα Εγκληματολογίας του ιδίου Πανεπιστημίου. Κείμενά της έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά. Έχει συμμετάσχει σε κοινωνικές έρευνες, ερευνητικά προγράμματα και διεθνή συνέδρια κοινωνιολογικού και εγκληματολογικού προσανατολισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2014, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπήρξε μέλος της ελληνικής ομάδας και βοηθός του Προέδρου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πρόληψης του Εγκλήματος (EUCPN). Στον ίδιο φορέα διετέλεσε μέλος της Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πρόληψης του Εγκλήματος (έτη 2013 & 2014). Περαιτέρω, ορίστηκε Αντιπρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Πρόληψης της Εγκληματικότητας (2014-2015) του (πρώην) Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, και μετείχε ως εκπρόσωπος της κοινωνίας των πολιτών, ορισθείσα από την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στη 2η Επιτροπή Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών (2013-2014).

Υπηρετεί στην Υπηρεσία Ασύλου ως προϊσταμένη του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Λέρου. Αρχικά υπηρέτησε ως χειρίστρια αιτημάτων διεθνούς προστασίας και στη συνέχεια ως επικεφαλής ομάδας χειριστών. Είναι εθνική εκπαιδεύτρια, πιστοποιημένη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO), στη βασική θεματική ενότητα «Υπαγωγή στη Διεθνή Προστασία». Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας της έχει εκπαιδευθεί, υπό την εποπτεία του EASO, στις κάτωθι θεματικές ενότητες: τεχνικές συνέντευξης, εκτίμηση αποδεικτικών στοιχείων, πληροφορίες για τις χώρες καταγωγής (COI), λήψη συνέντευξης από παιδιά, Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου (ΚΕΣΑ) και εκπαίδευση διοικητικών στελεχών στον τομέα του ασύλου.

Στο παρελθόν υπηρέτησε ως διοικητική υπάλληλος στο Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Υγείας και ως ερευνήτρια στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών (ΕΚΚΕ).

 

ΕΛΕΝΗ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ

ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΕΛΕΝΗ

Ψυχολόγος, ΜΔΕ Εγκληματολογίας, Υπ. Διδάκτωρ Εγκληματολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

__________________________________________________________________________

ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

·        Κοινωνική αναπαράσταση των ghettos και Μ.Μ.Ε.

·        Πρόσληψη ύπαρξης ghettos στην περιφέρεια της ελληνικής πρωτεύουσας

·        Η μετανάστευση στην Ελλάδα

·        Η επίδραση της μετανάστευσης στη διαμόρφωση του αστικού ιστού της ελληνικής πρωτεύουσας

·        Φόβος του Εγκλήματος

________________________________________________________________________

ΣΠΟΥΔΕΣ

·        Υποψήφια Διδάκτωρ του Τομέα Εγκληματολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

·        Μ.Δ.Ε. Εγκληματολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

·        Πτυχίο Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης

________________________________________________________________________

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

·        Απρίλιος- Ιούνιος 2013: Συντονίστρια στην 2η φάση έρευνας για τις κοινωνικές αναπαραστάσεις των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας για το έγκλημα, τη θυματοποίηση και την ποιότητα ζωής. Στο πλαίσιο του μαθήματος «Πόλη και εγκληματικότητα, αίσθημα ανασφάλειας και τιμωρητικότητα», επιστημονικά υπεύθυνη Καθ. Χρ. Ζαραφωνίτου, Π.Μ.Σ. «Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της», Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

·        27/11/2012: Διπλωματική εργασία- έρευνα για το Π.Μ.Σ. «Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της», Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, με θέμα «Η παρουσίαση της συγκέντρωσης αλλοδαπών σε περιοχές της Αθήνας μέσα από την ημερήσιο τύπο και η κοινωνική αναπαράσταση του “ghetto”», επιβλέπουσα Καθ. Χρ. Ζαραφωνίτου.

·        Απρίλιος- Ιούνιος 2011: Συμμετοχή στην έρευνα «Σχηματισμός ghetto, εγκληματικότητα και τάσεις του εγκλήματος». Στο πλαίσιο του μαθήματος «Πόλη και εγκληματικότητα, αίσθημα ανασφάλειας και τιμωρητικότητα», επιστημονικά υπεύθυνη Καθ. Χρ. Ζαραφωνίτου, Π.Μ.Σ. «Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της», Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

·        04/05/2012: Συμμετοχή σε Δράση-Επίσκεψη-Μάθημα των πρωτοετών φοιτητών στο Λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ) με θέμα «Η κοινωνία της φυλακής». Στο πλαίσιο του μαθήματος «Πόλη και εγκληματικότητα, αίσθημα ανασφάλειας και τιμωρητικότητα», επιστημονικά υπεύθυνη Καθ. Χρ. Ζαραφωνίτου, Π.Μ.Σ. «Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της», Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

·        2009-2010: Συμμετοχή στην στάθμιση ψυχομετρικών εργαλείων (τεστ νοημοσύνης).

________________________________________________________________________

ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ

·        09-10/12/2013: Παρουσίαση poster της διπλωματικής εργασίας με τίτλο «Η παρουσίαση της συγκέντρωσης αλλοδαπών σε περιοχές της Αθήνας μέσα από τον ημερήσιο τύπο και η κοινωνική αναπαράσταση του “ghetto». Στην «Επετειακή Διημερίδα για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας και τα 30 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου», Π.Μ.Σ. «Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της», Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

·        04-07/09/2013: Παρουσίαση στο 13ο Ετήσιο Συνέδριο της E.S.C. με την Καθ. Χρ. Ζαραφωνίτου με τίτλο “Ghettos perception and fear of crime in the center of Athens”, Βουδαπέστη.

·        18-21/06/2013: Παρουσίαση στο Διεθνές Συνέδριο “Changing Cities: Spatial, morphological, formal & socio-economic dimensions”με την Καθ. Χρ. Ζαραφωνίτου με τίτλο “Environmental degradation, the image of ghettos and the fear of crime in the centre of Athens: research evidence”, Σκιάθος.

·        29/03/2013: Εισήγηση στο 5ο Σεμινάριο της Ομάδας Δράσης Νέων της Ε.Ε.Ε. μαζί με την Καθ.Χρ. Ζαραφωνίτου και την κ. Χρ. Τάτση, Δικηγόρο- Μ.Δ.Ε. Εγκληματολογίας με τίτλο «Ενδοαστεακή κατανομή του εγκλήματος και της ανασφάλειας υπό το πρίσμα της Περιβαλλοντικής Εγκληματολογίας: η περίπτωση του Κέντρου της Αθήνας», Αθήνα.

·         13/01/2012: Παρουσίαση στην 4η προβολή των Προβολών κινηματογραφικών ταινιών εγκληματολογικού ενδιαφέροντος «Εγκληματολογικές Αναπαραστάσεις στον Κινηματογράφο και στα ΜΜΕ V: Ανασφάλειες, ηθικοί πανικοί και αντεγκληματική πολιτική», Χειμερινό εξάμηνο ακαδ. έτους 2011-2012, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με θέμα «Σχηματισμός ghetto, εγκληματικότητα και τάσεις του εγκλήματος».

________________________________________________________________________

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

·         «Η παρουσίαση της συγκέντρωσης αλλοδαπών σε περιοχές της Αθήνας μέσα από τον ημερήσιο τύπο και η κοινωνική αναπαράσταση του “ghetto”», περιοδικό Εγκληματολογία, 2/2012, σελ. 95-102.

·        «Υπάρχουν “ghettos”στο κέντρο της Αθήνας; Μια εγκληματολογική αναδόμηση των κοινωνικών αναπαραστάσεων των κατοίκων της περιοχής», Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, με τη συνεργασία των μεταπτυχιακών φοιτητών του Π.Μ.Σ. Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου: Γεωργαλλή Ανδρέα, Γεωργόπουλου Χριστόφορου, Μουσχή Δανάης, Τάτση Χριστίνας , Χρυσοχόου Ελένης.

(Το παρόν τελεί υπό δημοσίευση στον τιμητικό τόμο Δέδε που θα εκδοθεί υπό την επιμέλεια του Καθηγητή Ν. Κουράκη από τον εκδ. Οίκο Σάκκουλα Αθήνα- Κομοτηνή, προδημοσίευση στο τεύχος 22, Ιούνιος 2012, του ηλεκτρονικού περιοδικού The art of crime : http://www.theartofcrime.gr)

________________________________________________________________________

 

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

·        Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας

·        Επιστημονικός συνεργάτης και γραμματειακή υποστήριξη του Τομέα Εγκληματολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτκών Επιστημών

Attachments:
Download this file (ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΕΛΕΝΗ gr.pdf)ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΕΛΕΝΗ gr.pdf[ ]389 kB

ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ Β. ΑΝΤΩΝΙΑ

Κοινωνική Ανθρωπολόγος, Πανεπιστημίου Αιγαίου, ΜΔΕ Εγκληματολογίας, Υπ. Διδάκτωρ Εγκληματολογίας, Τμήματος Κοινωνιολογίας, Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ:


·         Ενδοοικογενειακή βία

·         Το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας υπό το πρίσμα των Μ.Μ.Ε.

·         Η θυματοποίηση των παιδιών μέσα από το παιχνίδι με Η/Υ και ο ρόλος των γονέων στον τομέα της πρόληψης

·         Ο ρόλος των γονέων σε υποθέσεις με ανήλικο παθόντα

·         Προφίλ και τάσεις αποφυλακιζομένων στην Ελλάδα

·         Ναρκωτικά-Προφίλ τοξικοεξαρτημένου ανήλικου παραβάτη

·         Τάσεις και χαρακτηριστικά των ελληνικών  δικαστηρίων ανηλίκων


ΣΠΟΥΔΕΣ:


·         Υποψήφια  Διδάκτωρ του Τομέα Εγκληματολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Αθήνα.

·         Μ.Δ.Ε. Εγκληματολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Αθήνα.

·         Πτυχίο Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, Μυτιλήνη.


ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ:


 

·         9-10/12/2013, Αθήνα, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Τομέας Εγκληματολογίας, ΠΜΣ «Η σύγχρονη εγκληματικότητα και η αντιμετώπισή της», δημιουργία poster-παρουσίασης της πτυχιακής εργασίας με τίτλο: ‘Η παρουσίαση της ενδο-οικογενειακής βίας μέσα από τα Μ.Μ.Ε’ στην διημερίδα με θέμα: «Επετειακή Διημερίδα για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας και τα 30 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου».

·          12/2013, Αθήνα, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιτημών, Τμήμα Νομικής, Τομέας Ποινικών Επιστημών, Εργαστήριο Ποινικών & Εγκληματολογικών Ερευνών, δημιουργία και εποπτεία συνέντευξης στο ηλεκτρονικό επιστημονικό  περιοδικό «The Art of Crime».  (http://www.theartofcrime.gr/index.php?pgtp=1&aid=1385913249), τεύχος 25.

·         12/2013, Αθήνα, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιτημών, Τμήμα Νομικής, Τομέας Ποινικών Επιστημών, Εργαστήριο Ποινικών & Εγκληματολογικών Ερευνών, ηλεκτρονικό επιστημονικό  περιοδικό «The Art of Crime», με επιστημονική υπεύθυνη την Δρ. Κατσιγαράκη Ε., άρθρογραφία με θέμα: «Ειδικές όψεις του επίσημου κοινωνικού ελέγχου των ανηλίκων δραστών κατά τη διάρκεια του δικαστικού έτους 2009-2010 σε πανελλαδική κλίμακα» (http://www.theartofcrime.gr/index.php?pgtp=1&aid=1385912820), τέυχος 25.

·          5/2013, Αθήνα, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιτημών, Τμήμα Νομικής, Τομέας Ποινικών Επιστημών, Εργαστήριο Ποινικών & Εγκληματολογικών Ερευνών, δημιουργία και εποπτεία συνέντευξης στο ηλεκτρονικό επιστημονικό  περιοδικό «The Art of Crime».  (http://www.theartofcrime.gr/index.php?pgtp=1&aid=1366028495), τεύχος 24.

·         2012-2014, Αθήνα, «Δίκτυο για την Κοινωνική και Επαγγελματική Επανένταξη, Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για ευάλωτες ομάδες». Συμμετοχή στην υλοποίηση και επεξεργασία του έργου μέσα από την προετοιμασία για την απασχόληση με δράσεις κατάρτισης, συμβουλευτικής και επιχειρηματικότητας υπό το Ν.Π.Ι.Δ. ΕΠΑΝΟΔΟΣ. (Σε εξέλιξη) 

·         2711/2012, Αθήνα, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Τομέας Εγκληματολογίας, ΠΜΣ «Η σύγχρονη εγκληματικότητα και η αντιμετώπισή της», επιστημονική υπεύθυνη Λεκτ. Βλάχου Β., μεταπτυχιακή εργασία-έρευνα με θέμα: «Η παρουσίαση της ενδοοικογενειακής βίας μέσα από τα Μ.Μ.Ε.».

·         4-6/10/2012, Αθήνα, συμμετοχή σε 23ο Annual Conference of European Society for Drug Research ESSD με θέμα εισήγησης: «Findings from research conducted in drug addicted juveniles and post-adolescents castigated and serving their sentence in Greek prisons-special correctional institutes».

·         12-15/09/2012, Bilbao, Spain, 12th Annual Conference of the European Society of Criminology: A Necessary Balance between Freedom and Security, συμμετοχή με θέμα: «New trends in juvenile delinquency in Greece».

·         1/3/2012-30/6/2012, Αθήνα-Χανιά, σχεδιασμός, συντονισμός και επιστημονική επιμέλεια στην Ε.Π.Α. Χανίων του προγράμματος εκπαίδευσης: «Πρόγραμμα και Δράσεις Δραστηριοτήτων επιμορφωτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα ανηλίκων μεταναστών στις εταιρείες προστασίας ανηλίκων υπό την εποπτεία του Ν.Π.Ι.Δ. ΕΠΑΝΟΔΟΣ.

·         6-13/6/2012, Αθήνα, συμμετοχή και διοργάνωση Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου: «Διακρίσεις σε βάρος των νέων-Το πρόβλημα και η αντιμετώπισή του», υπο την εποπτεία του φορέα Ν.Π.Ι.Δ. ΕΠΑΝΟΔΟΣ.

·         2/2011, Αθήνα, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Τομέας Εγκληματολογίας, ΠΜΣ «Η σύγχρονη εγκληματικότητα και η αντιμετώπισή της», επιστημονική υπεύθυνη καθ. Ζαραφωνίτου Χ., έρευνα πεδίου στα πλαίσια του μαθήματος «Πόλη και Εγκληματικότητα, Αίσθημα Ασφάλειας και Τιμωρητικότητας» με θέμα: «Εμπιστοσύνη στην αστυνομία και φόβος του εγκλήματος σε δείγμα φοιτητών Ελληνικών Πανεπιστημίων στην Πρωτεύουσα».

·         4/5/2012, Αθήνα, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Τομέας Εγκληματολογίας, ΠΜΣ «Η σύγχρονη εγκληματικότητα και η αντιμετώπισή της», επιστημονική υπεύθυνη καθ. Ζαραφωνίτου Χ., σεμμετοχή σε Δράση-Επίσκεψη-Μάθημα των πρωτοετών φοιτητών στο Λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ) με θέμα: «Η ποινή της φυλάκισης και οι εναλλακτικές ποινικές κυρώσεις κάτω από το πρίσμα της προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Η ιδιαιτερότητα των ανηλίκων και οι συνθήκες ζωής intra muros» (http://criminology.panteion.gr).

 

 

ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:


·         Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (Σ.Ε.Ε.Π.Π.).

·         Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Εγκληματολογίας.

·         Επιστημονικός Συνεργάτης και Γραμματειακή υποστήριξη του Τομέα Εγκληματολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας, Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Αθήνα.

·         Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΠΑΝΟΔΟΥ Ν.Π.Ι.Δ, Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζομένων, υπο την εποπτεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

·         Εξωτερικός Συνεργάτης ΕΛ.ΣΤΑΤ., σε Έρευνες Κατανάλωσης και Ενέργειας Νοικοκυριών.

·         Τακτικός Συνεργάτης ηλεκτρονικού επιστημονικού περιοδικού «The Art of Crime».


 

 

Βρίσκεστε εδώ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ